-15% på ALT fra Hamax og Thule!* Kjøp nå

Hvordan velge riktig fotballsko til barn

Kunstgress, naturgress eller futsal? Eksperten forklarer hvordan du enkelt kan velge riktig fotballsko til barn

– Når du kjøper nye fotballsko til barn, så handler det ikke bare om stil. Valg av såle er viktig med tanke på de ulike underlagene, sier Theodor Sandegren, kategorimanager innen fotball og «indoor» hos XXL.

Han legger til at valg av riktig fotballsåle er avgjørende for å prestere optimalt, men også for å redusere risikoen for skader.

– Bruk riktig såle til riktig formål, og dermed er du klar for hver eneste trening og kamp, sier han med et smil.

Enkelt oppsummert bør foreldre tenke over følgende før de skal velge fotballsko til barn: Størrelse og passform, hva fotballskoene skal brukes til, samt underlag, kvalitet og pris.

NOR24 W12 Velg riktig fotballsko til barn artikkel 1

Sko til ditt barn? Det finnes mange ulike valg og typer til de små og aktive føttene. Spør om hjelp til å velge den gode passformen hos XXL.

Størrelse på fotballsko til barn

– I motsetning til andre sko, skal fotballsko generelt sitte «tight», og du bør ha en modell ut ifra om barnets føtter er brede eller smale, sier Sandegren.

Årsaken til at fotballsko skal sitte godt, er god ballfølelse og komfort, men det skal selvsagt ikke føles ubehagelig. Spør om hjelp og veiledning på fotballavdelingen hos XXL til å finne de beste skoene, tipser eksperten.

Pris og bruksområde på fotballsko

Sandegren opplyser at det er forskjell på om fotballskoene skal brukes til et barn som spiller én gang i uka med venner, eller om det er noen som skal begynne på fotball eller er svært aktive.

– Som med alle andre produkter, henger også kvaliteten på fotballsko sammen med pris. Mitt råd er derfor å gå for en rimeligere variant hvis skoene skal brukes lite, og heller kjøpe høyere kvalitet til de mer aktive fotballbarna, forklarer Sandegren.

NOR24 W12 Velg riktig fotballsko til barn artikkel 2

Fobtallsko er ikke som vanlige sko til barn. Hvordan barnet spiller, hvor ofte og at de passer foten, er viktig når du kjøper fotballsko.

Såler til gress, kunstgress, grus eller futsal

1. Gress

Sålene har de klassiske knottene som gir stabilitet og godt grep. Firm ground-såler passer optimalt for tørre gressbaner og gir solid fotfeste, noe som gjør dem ideelle for kamp og trening på tradisjonelle gressbaner.

2. Kunstgress

Her er artificial grass-såler eller mulitground-såler det mest riktige valget. Disse sålene har kortere og fleksible knotter, og gir spilleren bedre bevegelighet, stabilitet og komfort til dette underlaget. Dette er fotballsko som er laget for å tåle slitasje fra grovere kunstgress.

3. Hardt underlag

Såkalte turf-såler med små knotter av gummi og multiground-såler, med kortere og fleksible knotter, er såler som er egnet for kunstgressbaner med kortere fiber, mens turf-såler er best på asfalt.

NOR24 W12 Velg riktig fotballsko til barn artikkel 3

4. Grus

Her bør dere velge turf-såler til barnet. Disse sålene har ofte lengre og mer avrundede knotter for å gi bedre grep og stabilitet.

5. Futsal

Innendørssko til fotball er viktig fordi de er spesielt designet for å gi det beste grepet på jevne innendørsflater, samtidig som det er lette og fleksible sko. Da kan barnet får bedre ballkontroll og også raskere bevegelser. Og kanskje score dagens råeste mål?

Se alle fotballsko til barn her

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!