-15% på ALT fra Hamax og Thule!* Kjøp nå

Dette er utstyret du trenger til futsal

Riktig utstyr er viktig for å unngå skader, for å få optimal ytelse og komfort. Og ikke minst for å score det råeste målet. Dette utstyret velger du når du skal spille futsal.

– Det finnes noe utstyr du må ha til futsal, som riktige innesko og futsalball. Det er det elementære, men så finnes det jo mye annet som kan gi en ekstra god opplevelse, sier sier Theodor Sandegren, kategorimanager innen fotball og «indoor» hos XXL, og legger til med latter:

– Jeg er jo ekstremt glad i ekstrautstyr, så her er det mye jeg kan tilføre.

Dette er futsal

Futsal er innendørsfotball som spilles på en mindre bane, med fem spillere på hvert lag. Det handler om teknisk kamp med dyktighet og raske pasningskombinasjoner. Spillet går rett og slett raskt på banen. Futsal spilles over hele verden og er en av de raskest voksende innendørsidrettene.

Bakgrunn: Prøv deg på futsal

NOR24 W12 Futsal artikkel 1

Utstyr til futsal

Som nevnt er det riktige sko og riktig ball som er det aller viktigste når du spiller futsal. Likevel er det mer utstyr som kan gjøre både fotballferdighetene og opplevelsen av spillet bedre.

Her er topp 10 av utstyr når du skal spille futsalkamp:

1. Fotball:

Ballen til futsal er mindre i størrelse og har mindre sprett enn en vanlig fotball. Den har også bedre grep på innendørsflater og gjør opplevelsen bedre.

2. Futsalsko:

Såle som ikke etterlater seg merker, og har også bedre grep. På den måten får du optimal kontroll og kan bevege deg raskere. Her kan du se mer.

3. Leggskinn:

Fot å beskytte mot skader og hindre overbelastningsskader. Og skal du spille turnering, krever reglene at du har leggskinn, så det er alltid kjekt å ha. Spør om hjelp på XXL for å finne riktig størrelse til deg.

4. Fotballstrømper:

Holder på plass leggskinnene, men fotballstrømper er også laget av mer slitesterkt materiale og kan være temperaturregulerende. Sjekk her.

5. Shorts og T-skjorte:

Treningsutstyr som gir god komfort og er pustende er lurt å bruke uansett hvilken idrett du driver med. Eller hva med å velge fotballdrakten til favorittlaget? Få full oversikt over drakter her.

NOR24 W12 Futsal artikkel 2

6. Drikkeflaske:

Vann må alltid være med, uansett hvilken sport du driver med.

7. Bib:

Overtrekksvester for enkelt å vite hvem som er på det andre laget.

8. Kjegler:

Kjegler er perfekt til trening og til å øve teknikk med ballen.

9. Rebounder:

Godt treningsverktøy, og det er rett og slett gøy.

10. Foam ball:

Det er ingenting som slår en god oppvarming med kanonball. Foruten kanskje selve «Dodgeball».

God trening!

NOR24 W12 Futsal artikkel 3
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!