Bursdagsfest! Vi feirer 23 år med RÅ priser! Kjøp nå

Kle deg for vinterfotball

Vinterfotball 1

Vi gir deg tipsene for å holde deg varm, frisk og skadefri når du spiller fotball ute i vinterhalvåret.

Fotball er helårsidrett. For å unngå skader, redusere risikoen for å bli syk og rett og slett holde seg passe varm og komfortabel under trening, er det noen grep det er lurt å ta når du skal trene ute i kulda.

Kle deg rett

For å holde deg komfortabel under treningsøkta, er et godt utgangspunkt å kle deg sånn at du fryser lett før du begynner å trene. Da vil du være passe varm under økta.

Teknisk superundertøy er ideelt å ha som innerste lag på både over- og underkropp. Det gir god fukttransport og puster godt. På overkroppen kan det også være gunstig med et mellomlag i form av en lett treningsgenser eller tynn fleece. En treningsjakke eller wind breaker ytterst er kjekt å ha, særlig hvis det er sur vind eller nedbør. Underveis i økta kan du regulere temperaturen ved å ta av eller på lag. En lett treningsbukse bidrar til å holde bena varme.

Hals, lue og hansker er også et must når det er kjølig ute.

Ikke glem føttene. Det er fort gjort å bli kald på tærne når minusgradene dominerer. For deg som lett fryser, er fotballstrømper i ull et supert alternativ. I tillegg kan det hjelpe å legge inn et par ullsåler i fotballskoene.

Husk også tørt skift til etter trening. Når du stopper aktivitet etter å ha svettet blir du raskt kald, og det er fort gjort å bli syk hvis du fryser over lengre tid. En varm ulltrøye og en dun- eller primaloftjakke er gode valg her, og holder deg varm til du kommer deg til garderobe eller hjem.

Vinterfotball 2

Kuldegrader ingen hindring: Med rett ustyr er du klar for å spille fotball året rundt.

Winter Warrior

Nike har lansert en egen kolleksjon – Winter Warrior – spesielt designet for fotballtrening og –spill i de kaldeste månedene. Her finner du tekniske plagg med smarte detaljer, som holder deg varm samtidig som du får topp funksjonalitet.

I kolleksjonen finner du blant annet tekniske trøyer med kroppsnær passform og innside i børstet materiale, for ekstra varme.

I Winter Warrior-kolleksjonen inngår også en smart tubehals med meshpanel foran, slik at du kan trekke den opp over munn, nese og ører samtidig som du puster godt.

Sjekk ut hele Winter Warrior-kolleksjonen her!

Vinterfotball 3

HOLD VARMEN: Med varme, tekniske treningsklær presterer du bedre på banen.

God oppvarming

I tillegg til varm og funksjonell bekledning, er det også andre grep det kan være lurt å ta når du spiller ute i kulda.

I fotball er det mange raske akselerasjoner og retningsendringer. Det gir stor belastning på muskulaturen. Når det er kaldt ute, er det ekstra viktig at du varmer godt opp, slik at muskulaturen tåler belastningen bedre.

Her finner du alt du trenger for å spille fotball – året rundt

LES OGSÅ: Skadeforebyggende trening for fotballspillere

LES OGSÅ: Prøv deg på futsal

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!