Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Trygg start på hockeybanen - hockeyutstyr til barn 

hockeyutstyr_til_barn_1

SIKKERHET: Sørg for at barnet er trygt på isen med riktig utstyr

Skal barnet ditt begynne på ishockey? Her får du tips til hva slags hockeyutstyr du trenger!

Det er ikke alltid så lett å kjøpe utstyr på nett, derfor har vi laget en guide som kan hjelpe deg på vei. Spør våre ansatte i varehuset om du trenger flere tips!

Vær trygg på isen - tenk sikkerhet først

Ishockey er en kontaktsport, og muligheten for noen blåmerker og fall er til stede. Derfor er det viktig å ha riktig beskyttelse. På denne måten får barnet en god og trygg opplevelse på hockeybanen. 

Hva slags utstyr trenger man for å komme i gang?


Skøyter

I tillegg til å gå på dem, så beskytter skøytene også foten, og det er viktig at skøytene har riktig størrelse.

Skal man skaffe seg skøyter, kan det være vanskelig å vite hvilken størrelse som er riktig. Riktige skøyter pleier vanligvis å være 1-2 størrelser mindre enn vanlig skostørrelse.

Folks føtter er forskjellige, derfor blir det også produsert flere modeller fra de forskjellige merkene. Derfor er det en fordel å prøve litt forskjellige, slik at man finner den som passer barnet best.

For å sikre at skøytene passer, kan barnet gå ned i knebøy når skøytene er på. Stortåa skal da nesten treffe, eller treffe, tuppen av skøyta. 

Se utvalget av hockeyskøyter til barn her 

Les også: Slip av skøyter

Hjelm

Hjelm er den viktigste beskyttelsen, da denne beskytter hodet til barnet. Disse kommer i mange forskjellige størrelser og modeller, og det er viktig å finne en hjelm som passer for å forhindre hoderelaterte skader.

Når hjelmen er på, skal den justeres så den sitter tett inntil hodet. Ikke for stramt og ikke for løst. Noen hjelmer har også skruer på siden så du kan justere passformen. På baksiden bør hjelmen gå helt ned til punktet der nakken møter hodet. Hjelmen skal ligge stabilt og sikkert på hodet uten at den beveger seg når barnet rister på hodet. 

Du kan også sjekke om hjelmen sitter bra med å se om du får plass til 1-2 fingre mellom barnets øyebryn og hjelm. 

Når man tar ned gitteret skal haken hvile behagelig i hakebeskyttelsen. På denne måten beveger ikke hjelmen seg.

hockeyutstyr_til_barn_2

Baselayer - undertøy

Under alt utstyret er det lurt å ha på baselayer. Dette beskytter huden, og forhindrer at utstyret gnir og klyper. Velg fukttransporterende og syntetisk materiale for å unngå at barnet blir for varmt på isen.  

Noen foretrekker å bruke en heldekkende dress, da denne er enkel å ta av og på med glidelås på ryggen. Disse kommer som regel med innebygd susp og halsbeskyttelse. Hvis ikke, må man skaffe dette i tillegg. Det finnes en egen susp til både jenter og gutter.

Andre foretrekker å heller bruke overdel, shorts eller bukse.

På noen av buksene/shortsene og dressene er det borrelås på knærne. Dette er for å feste hockeystrømpene fast i buksa når man drar disse over knebeskyttelsen.

Noen bukser har også strikk nederst for å dra under foten. Da holder buksa seg på plass. 

Det er også veldig viktig med halsbeskyttelse da dette beskytter halsen til barnet. 

Se all ishockeybekledning her

Leggskinn

Leggskinn skal beskytte beinet fra kneet og ned til foten. De skal også beskytte leggene og knærne mot slag fra hockeykøller og pucker. 

De festes enkelt med borrelås som du trekker bak beinet. Inne i leggskinnet er det enkel markering hvor kneet skal ligge, slik at barnet får best mulig bevegelsesfrihet.

Det er også markert med «Right» og «Left» slik at de skal være enkle for barnet å ta på selv.

Hockeystrømper

Etter leggskinnene er satt på, kan strømpene tas på. Disse dras på over leggskinnet og festes i borrelåsen på shortsen, buksa eller heldressen. Da vil de holde seg på plass under spill. 

Hockeybukse

Når strømpene er på, kan man ta på seg hockeybuksa. Buksene er smidige og gir god beskyttelse, samtidig som de ikke forhindrer bevegelse. De har forsterket beskyttelse bak på ryggen, fremside bein og rundt hoften. 

Sørg for at shortsen går litt over knærne, men ikke for mye. På denne måten har man best mulig beskyttelse, men samtidig god bevegelighet. 

På fremsiden er det snøring slik at shortsen hviler behagelig på hoftene. 

Merk! Noen av leverandørene har ulik passform på modellene.

Se hele utvalget av hockeybukser her 

Skulderbeskyttelse

For å beskytte skuldre, ribbein, øvre biceps og triceps, og kragebeina må man ha skulderbeskyttelse. Den er laget av fire hoveddeler: Skulderkapsler, brystplate, ryggplate og biceps-beskyttelse. 

Bryst- og ryggplata bør gå så langt ned at det møter hockeybuksa for best mulig beskyttelse. 

Beskyttelsen skal sitte tett rundt både armene og brystet slik at vesten ikke beveger seg under spill. 

Se utvalget av skulderbeskyttelse til hockey her 


Albuebeskytter

Det er stor sannsynlighet at man kommer til å falle på isen, derfor er albuebeskyttere essensielt å ha. Albuebeskytteren beskytter albuene, men også øvre underarm. Den kommer med både hard og myk polstring, og festes enkelt med borrelås. 

På innsiden av beskyttelsen er det tydelige markeringer på hvor albuen skal hvile. De er også merket tydelig hvilken som er høyre og venstre. Når disse er tatt på, skal barnet kunne bøye armen på en behagelig måte. 

Hansker

For full beskyttelse av armene må man bruke hansker. Hanskene beskytter også håndleddet, fremside hånd og fingre. I håndflaten er hansken myk, slik at man får en god følelse og grep på hockeykølla. 

Hanskene skal være tettsittende på hånda, men du skal ikke kjenne tuppen av hanskene med dine egne fingre. Hvis hanskene treffer nederst på albuebeskytterne, da vet man at de passer.

Hockeykølle

Før man velger hvilken hockeykølle, må man finne ut om barnet er høyre- eller venstrehendt.

Når man har kartlagt dette, må man se hvor lang kølla skal være. Sett kølla ved siden av barnet. Hvis lengden er mellom munnen og nesa på barnet, er det riktig lengde.

Se alle hockeykøller her

Øvrig utstyr

Teip er alltid greit å ha. Teip øverste del av kølla for bedre grep, og teip bladet for bedre kontroll på pucken. 

Man kan også merke for eksempel hjelmen med teip. Fest en liten bit hvit teip på baksiden av hjelmen, og skriv navnet eller nummeret. Da blir den ikke borte i garderoben eller på benken!

Les også: Teamsales

hockeyutstyr_til_barn_3

Vedlikehold av hockeyutstyr

Fukt fra svette og is gjør at utstyret må henges opp og luftes rett etter trening. Bruk gjerne et tørkestativ eller kleshenger, da dette gir god sirkulasjon av luft rundt utstyret. Noe av utstyret kan også vaskes, men det bør man sjekke på vaskelappen.  

Hockeykølla bør også oppbevares tørt, så den ikke står et sted hvor de er fuktige over tid.

Når sesongen er over, anbefaler vi at utstyret vaskes og henges opp på et tørt sted. Da er utstyret klart igjen når sesongen starter igjen. 

Se alt av tilbehør til hockey her

Rengjøring av hjelm

Fjern gitteret/visiret og tørk av dette med desinfiserende spray og en klut. Du kan også fylle vann i en sprayflaske og blande med litt Zalo. Vask hele hjelmen med myk svamp eller klut. Skyll godt og pass på å få vekk all såpen. Tørk hjelmen med et rent håndkle og la den tørke i et varmt og ventilert rom. 

Man kan også kjøpe en egen visirspray for å rengjøre visiret på hjelmen. 

Rengjøring av skøyter

Etter trening er det greit å tørke av skøytebladet, så det ikke ruster. Bruk skøytestål for beskyttelse av bladet. 

Hockeyskøyter kan fort få en vond lukt etter bruk, derfor er det greit å bli kvitt denne så fort som mulig. Fjern innleggssålene etter hver trening og kamp. Heng de så opp til tørk og sørg for at de tørker helt. Bruk deretter en luktnøytraliserende spray og tørk grundig. La de tørke helt før de brukes på nytt.


Se alt av hockeytutstyr her 

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!