Sesongslutt! Opptil 50% på en mengde vintervarer! Kjøp her

Ezinne tester Fitstation

2022 / Fitstation - 1

Ezinne Okparaebo er Norges raskeste sprinter. Bak seg har hun flere rekorder og tre OL. Nå er det ett år siden hun la konkurranseskoene på hylla, og i dag skal hun teste en ny måte å finne riktige sko på.

Uavhengig av om du skal løpe en runde i nabolaget eller på Olympiastadion, er gode sko viktig. Det vet tidligere sprinter, Ezinne Okparaebo. – Alle er bygget forskjellig, derfor er det viktig å finne sko som passer akkurat deg. Gode sko forebygger skader, og gir deg en ekstra boost, sier Ezinne.

Hos XXL skal alle finne gode løpesko. Ved hjelp av nyskapende teknologi hjelper Fitstation deg å velge det riktige skoparet. Fitstation er en maskin som finnes i alle XXL-butikker. Denne 3D-skanneren lager en modell av føttene dine – selv med sokker på. I løpet av sekunder får du en digital modell som viser viktige detaljer, som hvordan trykket fordeles på hver fot og hvordan hver fot beveger seg. Til slutt velger maskinen sko som egner seg til dine føtter og løpepreferanser. Bli med når Ezinne, sammen med løpefanatiker og innkjøpssjef for løping, Frederic Mignotte, ser på hvordan Fitstation gir deg tips til gode sko og såler.

2022 / Fitstation - 4

Det som kjennes bra

– Toppidrettsutøvere kjenner kroppen sin ut og inn. En nybegynner har ikke det samme forholdet til egen kropp. De trenger tid til å finne ut hva som er riktig før det blir vondt, sier Mignotte.

XXL har hundrevis av modeller og sko å velge mellom, enten det er til asfalt, terreng eller innendørs bruk.

– Vi i XXL skal lytte til deg fordi det er du som løper, og du som kjenner hva som er riktig. Fitstation er for å vise bredden i utvalget som finnes til dine føtter, sier han.

Få flere tips i vår treningsguide.

– Maskinen sparer deg tid og gir det beste utgangspunktet for et par nye sko, sier Mignotte.

– Hvis et par kjennes bra, har jeg mer lyst til å løpe, sier Okparaebo.

2022 / Fitstation - 3

Løpeglede

– Med teknologien som finnes, og det store utvalget vi har, er det enklere å finne sko som gir mer løpeglede og færre skader, sier Mignotte og fortsetter:

– Det er bevist at en sko som passer bedre, gir en bedre opplevelse. Vi ser at mange som starter for hardt mister motivasjon på grunn av en fot eller ankel som blir vond.

Fitstation kan også foreslå innleggssåler, som i mange tilfeller vil gjøre skoene og løpeopplevelsen enda bedre. Sålene fra Superfeet er konstruert spesifikt for løping og gir maksimal komfort under føttene, samtidig som de minimerer fotutmattelse.

2022 / Fitstation - 5

Fitstations trykkplate analyserer steget og kan vise om du behøver spesialsåler. Sensoren registerer over- eller underpronasjon, altså om foten og ankelen skjener innover eller utover. Etter skanningen lagres din fotmodell på xxl.no og du har dermed alltid oversikt over hvilke sko som passer deg.

Ezinne tror at Fitstation kan være en start for mange som vil løpe. – Alt her er lavterskel. Du trenger ikke engang å ta av sokkene, det er tilgjengelig og tar kort tid, avslutter hun.

2022 / Fitstation - 2

Du kan bestille tilpassede såler rett fra XXL og Superfeet, eller prøve Fitstation i ditt nærmeste XXL-varehus.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!