Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Kjøpe pulsklokke? Dette bør du tenke på

2022 / Pulsklokke - 4

En pulsklokke gjør det enkelt å følge med på treningen og ha kontroll på at du trener med riktig intensitet. Ikke minst er det både motiverende og morsommere å trene med pulsklokke.

Pulsklokker kommer i en rekke varianter, fra relativt rimelige og enkle utgaver, til svært dyre og teknisk avanserte. Men er det nødvendigvis sånn at den dyreste og mest avanserte pulsklokka er den beste for alle?

Svaret på det er nei. Når du skal kjøpe ny pulsklokke, bør du stille deg to spørsmål:

  1. Hvilke aktiviteter har du primært tenkt til å bruke pulsklokken til?
  2. Hvilke funksjoner har du behov for?

Hvilke aktiviteter skal pulsklokka brukes til?

Satser du mot maraton, eller er målet å klare 10.000 skritt om dagen? Hva du skal bruke klokka til og hvor seriøse treningsmål du setter deg, er avgjørende for hva slags type treningsklokke du bør velge.

Til deg som vil bevege deg mer i hverdagen

Dersom du kun ønsker å registrere hvor mange skritt du går hver dag, trenger du ikke en klokke som gir avanserte analyser. Da kan et aktivitetsarmbånd være fornuftig.

Til deg som løper

Det finnes en rekke modeller rettet spesifikt mot løping. Er du en relativt fersk løper, eller bare trener av og til og har lyst på en løpeklokke som registrerer puls, distanse og fart, samt muligheten til å se hvor du har løpt? Da kan det være verdt å ta en titt på en enklere løpeklokke med GPS.

Garmin Forerunner 55 er et fint eksempel på en løpeklokke som har alt av basisfunksjonalitet, samt tilgang til Garmin Coach treningsprogrammer. Også Polar Ignite 2 og Suunto 5 Peak er gode alternativer.

Tar du et steg opp i pris, får du en løpeklokke med litt flere funksjoner – blant annet treningseffekt og treningsbelastning. Garmin Forerunner 255 Music er en av disse, og gjør det også mulig å koble til Spotify og lagre opptil 500 sanger på klokka.

Har du en systematisk tilnærming til treningen, og løper både ute og inne, vil du få mer ut av en klokke som har flere målings- og analysemuligheter.

2022 / Pulsklokke - 5

Til syklisten

Skal du bare sykle, er en sykkelcomputer det smarteste valget. Her finnes alt fra enkle varianter som først og fremst gir deg tid, hastighet, distanse og puls, til avanserte varianter som blant annet kan kobles til watt og kart. Hvis du vil måle puls, må du huske å kjøpe pulsbelte.

Det finnes også en del multisportklokker med gode display og sykkelfunksjoner, som Garmin Fenix 7. Trener du flere aktiviteter enn sykling, kan dette være et smart valg.

Til triatleten

For deg som sykler, løper og svømmer og vil kunne registrere og analysere alle aktivitetene, stiller dette større krav til pulsklokken. Spesielt svømming kan være utfordrende å få registrert nok- og ikke minst riktige data.

Velg en av de mer avanserte multisportklokkene, som Garmin Forerunner 955 Solar eller Polar Grit X Pro.

Pulsklokkeapper og tredjepartsapper

For å få maksimalt utbytte av pulsklokken din, bør du laste ned den tilhørende appen på telefonen din. De fleste klokker kan også kobles opp mot de mest populære aktivitets- og treningsappene, som Strava og Endomondo.

Syns du det er vanskelig å velge? Ta turen innom et av våre varehus, så hjelper våre dyktige ansatte i tech-avdelingen deg med å finne riktig klokke.

2022 / Pulsklokke - 3

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!