Sesongslutt! Opptil 50% på en mengde vintervarer! Kjøp her

Velg riktige barnesko

2022 / Barnesko / Sommer

Sko som er for små, sko som er for store, sko som klemmer – å kjøpe sko til en barnefot som vokser kan være en utfordring. Vi gir deg rådene til hvordan du velger riktige barnesko, og hvilke sko barnet trenger til skolen.

Med aktive dager på skolen eller i barnehagen, og mye som skjer på fritiden, tilbakelegger de fleste barn 10.000-20.000 skritt per dag. Da er gode barnesko et must. 

Hvor store skal barnesko være?

Det er ikke enkelt å kjøpe sko til en fot som vokser. Du vil selvflgelig at skoene skal vare så lenge som mulig, men samtidig må ikke skoene være så romslige at deo blir ubehagelige å gå med. Legg på et såkalt «voksetillegg» på ca 1,2 cm mellom storetå og innvendig skotupp, så gir du foten rom til å vokse.

Husk at skostørrelser kan variere fra merke til merke, og fra skomodell til skomodell. Ta ut innersålen på skoen, så kan du måle den opp mot barnets fot. Gjør det til rutine å sjekke barnas sko minst annenhver måned. Barneføtter vokser i ulik takt, og du bør derfor følge godt med.

Passform på barnesko

Passformen på barnesko er viktig for at barna skal synes skoene er komfortable og lette å bevege seg i. Ingen føtter er helt like. Har barnet ditt bred fot, smal fot, høy vrist eller lav vrist? La foten bestemme skomodell.

2022 / Barnesko / Sommer

Støtte og fleksibilitet på barnesko

En fast hælkappe er viktig på barnesko, spesielt ved kjøp av joggesko som ofte blir brukt mye under aktivitet. Du kan sjekke hvor fast hælkappen er ved å trykke på begge sider. En fast hælkappe vil ikke gi etter.

Sålen på skoen skal kunne vris med en viss motstand og være fleksibel nok til å bøyes fra hæl mot tupp. En mellomhard såle gjør det enklere å få et godt fraspark for barnet, enten det er gåing løping eller klatring som står på programmet.

Gode sko til skolen

Skoleveien og masse aktivitet i friminuttene kan fort gi svette og klamme føtter. Velg derfor sko som ventilerer godt. Et par joggesko er alltid en sikker vinner. Sko med vanntett og ventilerende Gore-Tex-membran holder føttene tørre på gråværsdager, og er ideelt om høsten.

Et par gummistøvler er alltid greit å ha tilgjengelig på skolen, i tilfelle det plutselig begynner å regne.

På mange skoler benyttes det innesko til bruk i klasserommene. Sandaler, tøysko eller lette joggesko er alle fine alternativer her.

Både inne- og utesko må være enkle å ta av og på. Om barnet syns det er vanskelig å knyte lissene, kan sko med borrelås være et godt valg til utebruk, mens sandaler eller et par Crocs er kjekt inne.

2022 / Barnesko / Sommer

Husk varme og tørre vintersko

Når vinteren kommer, er det viktig med gode vintersko eller vinterstøvler. Vinterskoene skal holde vann og snø ute, og samtidig isolere godt.

Vinterskoene isolerer mer hvis de ikke er for trange, så pass på å sjekke størrelsen. Tenk også på at det skal være plass til en litt tykkere og varmere sokk i vintersko.

Les også:

Slik velger du riktig skolesekk

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!