Sesongslutt fortsetter med nye RÅ tilbud! Kjøp her

Kjøpe trampoline? Her er det du trenger å vite 

trampoline_1

Vurderer du å trampoline? Her er det du trenger å vite for å velge en trampoline som passer deg og dine behov. 

Sommeren er på vei og det er på tide å ta frem trampolinen. Har du ikke kjøpt enda og lurer på hvor man skal begynne? Vi har laget en guide som kan hjelpe deg på vei! 

Hva bør man tenke på før man kjøper en trampoline?

Hvor stor plass har jeg?

Når du skal kjøpe trampoline er det lurt å finne ut av hvor stor plass du har tilgjengelig. Det er også viktig å tenke på at trampolinen skal stå på et rett/plant underlag. Hvis den ikke gjør det, vil den stå ustabilt og det er en risiko at den kan velte. 

Hvem skal bruke trampolinen?

Er det barn eller voksne som skal bruke trampolinen? Små barn klarer seg oftest med en mindre trampoline, men ungdommer og voksne trenger mer plass, samtidig som de veier mer. Hvis du har plass, anbefaler vi å kjøpe en stor trampoline fra start, da disse holder i flere år.  

Se vårt utvalg av trampoliner her


Hvor lang tid tar det å sette opp trampolinen?

De fleste trampoliner er enkle å montere og det følger som regel med en god monteringsbeskrivelse hvor det står oppgitt hva slags verktøy man trenger. Noen trampoliner monteres også helt uten skruer. 

Skal man ha rund, oval eller rektangulær trampoline?

Det finnes tre forskjellige modeller av en trampoline; rund, oval eller rektangulær. 

På en rund trampoline, vil den som hopper ledes inn mot midten av trampolinen, senterpunktet. Dette gir en form for trygghet og mindre kraft i spretten. Den runde formen sikrer at fjæringen har lik spenning overalt. Runde trampoliner passer for alle.  

Ovale trampoliner gir en bedre kontroll ved hopping og høy sprett. Her har man to sprett-soner, noe som gir flere valgmuligheter og bedre kontroll for de som hopper. Hvis man er flere som skal hoppe, er det en fordel med flere sprett-soner.

Ovale trampoliner egner seg godt til turn eller gymnastikk på grunn av den lange hoppematten. Det gjør det enklere å trene på forskjellige turnøvelser, som for eksempel salto. De ovale trampolinene tar også litt mindre plass i bredden, og egner seg derfor godt for de med begrenset plass i hagen. 

En rektangulær trampoline anbefales for større barn som har god balanse og erfaring med å hoppe på trampoline. Den rektangulære formen gjør at du kan hoppe høyt og lett på hele flaten. 

trampoline_2


Vanntrampoline

En vanntrampoline er en trampoline som ligger på vannet, og kan brukes i svømmebasseng eller i sjøen. Denne er fin å på hytta for eksempel, da den er morsom å klatre på og hoppe fra. Water trampoline turtle fra Power Jump er utformet som en skilpadde og har en diameter på fire meter. Den leveres med taustige og elektrisk pumpe.

Bør man kjøpe sikkerhetsnett til trampoline?

En av de vanligste skadene knyttet til trampolinebruk er at man ikke har sikkerhetsnett. Sikkerhetsnettet monteres på utsiden av trampolinen og forhindrer at man faller av. Spesielt små barn liker å løpe rundt på trampolinen, og da er det trygt med et sikkerhetsnett rundt. 

Tilbehør til trampoline 

Forankringsutstyr trampoline 

Hvis man bor et sted med mye vind er det en fordel å ha forankringsutstyr. Forankringssettet er enkelt å montere, og sikrer at trampolinen står stabilt og ikke blåser av sted. 

Kantbeskyttelse/beskyttelsesring

Kantbeskyttelse dekker spiralfjærene, og reduserer risikoen for å sette seg fast mellom disse. Skummet inne i beskyttelsen gir god beskyttelse og demping ved fall.

Stige til trampoline

Hvis du har små barn, kan en stige til trampolinen gjøre det lettere å komme seg opp og ned. Man fester den enkelt på siden av trampolinen. Ved å bruke stige, forhindrer man også at man klemmer fingrene i fjærene når man skal klatre opp.  

Oppbevaringsnett

Det finnes også oppbevaringsnett til sko, sokker og andre ting du ikke trenger når du hopper. Et slikt nett festes enkelt med stropper. 

Vedlikehold av trampoline

En trampoline av god kvalitet tåler å stå ute hele vinteren, men vi anbefaler at du pakker ned sikkerhetsnettet, hoppematten og beskyttelsesringen. Oppbevar dette på et tørt og svalt sted gjennom vinteren. 

Om du ønsker å la trampolinen stå ute om vinteren, er det viktig å sørge for å ta vekk snøen fra hoppematten. Dette er fordi snø etter hvert kan bli veldig tung, og derfor blir spretten dårligere. 

Moro på trampolinen

Det er utallige leker og morsomheter man kan gjøre på en trampoline. Man kan lære seg forskjellige triks, leke lavamonster eller sove på den en lys sommernatt. 

Se alle våre trampoliner her

Les også

På nærtur med barn - tips til en fin turopplevelse

Jakke til barn - slik velger du riktig jakke

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!