Trening på ferie

Ferietrening 2022 - 3

Uten en fast hverdagsrutinene, den vanlige joggerunden eller treningssenteret, er det fort gjort å nedprioritere treningen på ferie. Men gjennom noen år med stengte treningssentere har vi også lært oss hvor lite utstyr som kreves for å gjennomføre en effektiv treningsøkt – hvor enn du måtte befinne deg.

Det er klart at ikke alle har lyst til å bruke sommerdagene på lange treningsøkter, og vi er selvfølgelig fan av å ta det mer med ro på ferie. Men er du en som er inne i en god rutine, vet du også hvor digg det føles å være ferdig med en økt. I tillegg er det enklere å gire opp treningsrutinen etter ferien igjen, hvis du har holdt formen litt vedlike. Her får du gode tips til enkle metoder, som gjør at treningen føles litt mer tilgjengelig i ferien.

Tilpass treninga til hvor du er

La reisemålet avgjøre hvordan du holder formen ved like. Den enkleste varianten er å ta seg en løpetur, men vil du ta en styrkeøkt er treningsstrikker helt genialt, og tar null plass i bagasjen. I tillegg finnes det mange alternativer til de klassiske treningsformene:

På stranda? Beach volleyball, beach fotball, surfing, svømming eller jogging i sanden.

På fjellet eller i marka? Fotturer i bratt terreng, stiløping, bakkeløp, kano eller kajakk.

I storbyen? Utendørs yoga- eller styrkeøkt i en grønn lunge, utegym eller på hotellbalkongen. Parkbenker og lekeapparater er godt egnet som treningsapparater.

Ferietrening 2022 - 2

Løpe-sightseeing

Nå som verden åpner opp igjen, er det nok mange som tenker seg ut av Norge i sommer. Kanskje du skal et sted du aldri før har vært? Pakk med deg noen lette joggesko og løp deg kjent. Er du i en by, kan du ta en morgentur i smågatene og se byen våkne, eller ta morgenkaffen på stranda etter løpeturen.

Hoppetau og treningsstrikk i bagasjen

En del treningsutstyr tar så lite plass i bagasjen at det er null stress å få plass til dem blant sandaler, sommerkjoler og toalettsaker. Ikke veier de mye heller.

Treningsstrikk og hoppetau gjør det superenkelt å ha med seg sitt eget lille treningsstudio uansett hvor du drar, og du har ingen unnskyldninger for å droppe treningen. Noen lette joggesko og noe tynt treningstøy, så har du planen klar!

Ferietrening 2022 - 4

Balanser aktivitet og avslapping

At du får inn litt trening i ferien betyr ikke at du må ofre all kosen. Ta sikte på å vedlikeholde formen, og ikke forbedre den. Du kan godt kjøre kortere og færre økter enn til vanlig – det viktigste er å opprettholde den gode rutinen.

Finn en god balanse mellom aktivitet og hvile, så vil du komme hjem fra ferien både uthvilt og med mer overskudd.

Ferietrening 2022 - 5

Pakkliste til ferietrening

• Et par gode joggesko

• Lett treningstøy som shorts og t-skjorte

• Tekniske treningssokker

• Sportssolbriller

• Vannfast solkrem

• Caps for ekstra solbeskyttelse

• Drikkeflaske eller drikkebelte

• Løpebelte eller sportsarmbånd

• Treningsstrikk og hoppetau

God ferie!

Ferietrening 2022 - 1

Les også:

Plogging - trening med mening

Styrketrening for løpere

Spis riktig mat før og etter løping

Prøv deg på trappetrening

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.