-15% på ALT fra Hamax og Thule!* Kjøp nå

I aktivitet for Rosa sløyfe

Rosa sløyfe kvinne kettlebells v2

AKTIV MOT BRYSTKREFT: Trening kan minske risikoen for å utvikle kreft.

Å være fysisk aktiv gir deg mer overskudd og energi, og har mange positive effekter på både fysisk og psykisk helse. Forskning viser også at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å redusere risikoen for flere kreftformer.

Brystkreft er den vanligste kreftformen blant kvinner, og er en av krefttypene hvor det er best dokumentet at fysisk aktivitet kan minske risikoen for å utvikle kreft.

XXL er med på Rosa sløyfe-aksjonen for tredje gang, og vi er stolte av å få støtte årets aksjon som en av Kreftforeningens og Brystkreftforeningens hovedpartnere.

— Mange av oss kjenner venner eller familie som har vært rammet av brystkreft. Dette er en sak alle vi i XXL er sterkt engasjert i. Det å kunne være med å bidra og skape oppmerksomhet rundt brystkreft, betyr mye for oss, sier administrerende direktør Pål Wibe.

Litt mosjon er bedre enn ingenting

Kreftforeningen råder alle til å ha en fysisk aktiv hverdag, og begrense tiden vi sitter stille. Jo mer fysisk aktive vi er, desto lavere er risikoen for å få kreft. Fysisk aktivitet er «ferskvare». Det beste er derfor å være regelmessig fysisk aktiv gjennom hele livet, men det er aldri for sent å begynne – og litt mosjon er mye bedre enn ingenting.

— Vi i XXL ønsker å fremme viktigheten av å være aktive. Hos XXL skal man finne det man trenger, uansett aktivitet, og uansett hvilket nivå man er på, sier Wibe.

Fysisk aktivitet under og etter kreftbehandling kan bidra til både økt livskvalitet, og mindre tretthet og ubehag. Hvor fysisk aktiv man kan være, avhenger selvfølgelig av hva slags behandling man får. Det er viktig å avklare muligheter og begrensninger for fysisk aktivitet med legen som behandler en.

Fysisk aktive for Rosa sløyfe

I hele oktober oppfordrer XXL alle ansatte til å få på seg treningstøyet og være i aktivitet for Rosa sløyfe.

— XXL donerer én krone per kilometer de XXL-ansatte løper, går, sykler eller svømmer til aksjonen. Treningsappen Strava brukes til å registrere aktivitetene, forteller Wibe.

Dorthe, Maria og Marthe Skappel har designet årets Rosa sløyfe

ÅRETS DESIGNERE: Dorthe, Maria og Marthe Skappel har designet årets Rosa sløyfe. Foto: Julianne Leikange​r

Slik støtter du Rosa sløyfe-aksjonen sammen med XXL

  • Kjøp sløyfen: Årets Rosa sløyfe får du kjøpt i alle våre varehus, og i år kan du også kjøpe den på nett her.
  • Rund opp i kassa: Hvis du handler i et av våre varehus, kan du velge å runde opp summen. Det beløpet går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen.
  • Kjøp produkter fra utvalgte merker: Støtt aksjonen ved å handle ett eller flere valgfrie produkter fra Garmin, adidas, Polar, Mizuno, Salomon eller Assist, hvor deler av salgssummen går direkte til Rosa sløyfe-aksjonen. Gjelder mellom 28. september og 4. oktober.
  • Kjøp vårt offisielle løpebelte: Bidra med 30,- til Rosa sløyfe-aksjonen ved å kjøpe dette praktiske løpebeltet.

— La oss sammen bidra til økt kunnskap og forskning rundt brystkreft og brystkreftforskning. Bli med oss i XXL på Rosa sløyfe-aksjonen i år, avslutter Pål Wibe.

Les mer om Rosa sløyfe-aksjonen på www.rosasloyfe.no eller følg aksjonen på Facebook.

Kilde: Kreftforeningen

Rosa sløyfe - løpebelte

STØTT AKSJONEN: Kjøp vårt offisielle løpebelte og bidra med 30,- til Rosa sløyfe-aksjonen.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!