-25% på nesten alt* og -15% på alle* sykler! Aktiver kupongen i kassen

Løs opp stive muskler med en foam roller

Løs opp stive muskler med en foam roller 1

Her finner du tips til gode øvelser du kan gjennomføre med foam roller.


En foam roller er et enkelt treningsredskap, som er gull verdt å ha. Løs opp muskelspenninger og støle muskler hjemme i stua mens du ser på TV.

Ulik struktur på rullene

Det finnes utallige foam rollers på markedet. Myke, harde, ruglete, slette, lange og korte.

- Årsaken til ulike grader av mykhet, er fordi massasje og restitusjon med ruller innebærer noe smerte.Musklene skal knas og presses for å stimuleres, og dette skal gjøre litt vondt. En myk rulle er mer skånsom, og vil derfor anbefales til nybegynneren, mens en hardere rulle anbefales til de som er vant til massasje og tåler noe mer smerte, sier Erik Skjerve hos utstyrsleverandøren Mylna Sport.

Desto hardere og grovere strukturen på overflaten er, desto dypere «graver» rullen i muskelfibrene du ønsker å pleie. Dette gjør massasjen mer effektiv, men samtidig øker også smertegraden.

Lengde

Foam rollers kommer i ulike lengder. Hva du bør velge, avhenger både av hva slags øvelser du skal gjøre, og også av om du har behov for å ha med deg rullen.

De lengste rullene er godt egnet til for eksempel å legge langs ryggraden for så å rulle fra side til side, eller øvelser hvor du ruller begge bena samtidig, f.eks. begge lårene.

De korte rullene tar naturlig nok mindre plass, og er derfor enklere å ta med seg i bagen når man skal på trening.

Enkle øvelser med foam roller

Foam rolleren fungerer enkelt sagt ved at du bruker kroppsvekten din til å presse muskelgruppen du ønsker å massere mot rullen, og deretter ruller du rolig og kontrollert frem og tilbake. Du må ha nok trykk til at du kjenner litt muskulær smerte.

Under følger noen forslag til øvelser du kan gjøre ved hjelp av en foam roller.

Utside lår

Tid: 1 min

Ligg på siden og plasser roam rolleren rett ved hofteknoken. Rull rolig opp og ned til rett over kneet. Bruk armene til å stabilisere. For ekstra avlastning, sett albuen i gulvet og legg det øverste benet foran.

Løs opp stive muskler med en foam roller 2

Legger

Tid: 1 min

Legg foam rolleren nederst på anklene rett ved akillesen og rull rolig opp fra ankel mot knehasen. For en hardere variant, legg beina oppå hverandre for mer trykk.

Løs opp stive muskler med en foam roller 3

Brystryggen

Tid: 1 min

Start ved å plassere foam rolleren i midtre del av ryggen. Knærne bøyes og brukes aktivt til å lage bevegelse slik at rullen går opp og ned langs brystveggen. Rull fra mellom skulderblader til midt på ryggen. For å avlaste nakken, legg hendene bak hodet.

Løs opp stive muskler med en foam roller 4

Forside lår

Tid: 1 min

Legg foam rolleren rett over kneet. Stabilisere med armene og hold en aktiv mage. Skyv med armene og rull i jevn bevegelse opp til hoftekanten. For lettere variant, legg albuene i gulvet.

Løs opp stive muskler med en foam roller 5

Ryggstrekker

Tid: 1 min

Legg foam rolleren langs ryggraden så hodet hviler på foam rolleren. Slipp hofta/rumpa ned og strekk armene ut til siden. Prøv å slippe skuldrene ned. Pust rolig ut og inn. Lukk gjerne øynene.

Øvelsene kan gjerne brukes før styrketrening, som en dynamisk oppvarming, for å klargjøre og myke opp musklene og dermed få bedre mobilitet i styrkeøvelsene.

Her finner du hele utvalget vårt av foam rollers.

Løs opp stive muskler med en foam roller 6
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!