Jubileumsfest med hundretalls av tilbud! 🎉 Se tilbudene

Lær deg padel – få enkel og effektiv trening

Padel_1

Kombinasjonen mellom squash og tennis har blitt en svært populær sport de siste årene. Her får du alt du trenger å vite for å begynne med padel.

Padel, også kalt padeltennis, ble etablert i Mexico i 1969, og har lenge vært en godt kjent sport i Sør-Amerika. De siste årene har padel tatt Europa med storm, og aktiviteten er nå en av verdens raskest voksende idretter.

Hva er padel?

Padel er en racketsport som best kan beskrives som en kombinasjon mellom squash og tennis. Sporten kan spilles både innendørs og utendørs. Banen er utformet som en squashbane med glassvegger, men har det kjente nettet fra tennis i midten, i tillegg til de klassiske tennisreglene. På en padelbane benytter man veggene, noe som betyr at ballen holdes mer i spill, og kan sprette i uventede retninger.

Sporten spilles med to spillere på hvert lag, og er en perfekt aktivitet for både nybegynnere og erfarne.

Prøv padel

TO MOT TO: Padel er en sosial sport!

Padel er noe alle kan lære

Om du er på jakt etter en morsom og god treningsøkt, er padelsporten noe for deg! Uansett ballferdighet, styrke og kondisjon, kan alle spille padel.

Utstyr og bane er laget slik at det går saktere enn vanlig tennis, og dermed er sporten enklere å beherske. Padel krever også mindre styrke og tekniske ferdigheter enn tennis. Dette gjør det til en sport som passer voksne og barn på forskjellige ferdighetsnivåer. Du opplever raskt mestring, samtidig som du får deg en god treningsøkt.

Har du prøvd deg på banen noen ganger, og lurer på hvordan du blir skikkelig god i padel? Les våre beste tips her.

Padel er sosialt

MORO: Om du er på jakt etter en sosial, morsom og god treningsøkt er padel sporten for deg!

Alt du trenger til padelbanen

Som med de fleste andre sporter, er det viktig å ha riktig utstyr for å få mest mulig ut av aktiviteten. Fordelen med padel, er at du trenger svært lite for å komme i gang. Sørg for å kjøpe en god racket og noen baller, så kommer du langt. Ettersom padel er god kondisjonstrening, kan også en pulsklokke være lurt å ta med. Da får du full oversikt over treningsøkten.

Få hjelp til å velge treningsklokke her.

1. Velg riktig padelracket

En padelracket skiller seg fra andre racketer ved at den er mindre og uten strenger. Den har også en reim som enkelt festes til håndleddet. Dette gir spilleren mer kontroll. Vanligvis består racketen av grafitt, karbon eller glassfiber. De kan variere i form, vekt og grunnmateriale.

Hvilken padelracket du skal velge, avhenger av hvilket nivå du er på. En lett padelracket er enklest å håndtere, og best for deg som er nybegynner. En tung racket gir et kraftigere slag og passer for deg som er mer erfaren.

2. Padelballer – mykere enn tennisballer

Padelballer er ganske like tennisballer. De har samme størrelse, men er litt mykere, slik at de er tilpasset banestørrelsen og racketen.

3. Riktige sko til padeltennis

Siden padelbaner har et lag med sand, er det anbefalt å bruke padelsko eller grussko for tennis. Disse skoene har spesielle spor i sålen, og vil gi deg et bedre grep når du skal spille. Det blir mange korte løp frem og tilbake på en padelbane, noe som krever en mer stabil sko enn joggesko.

4. Klær til padel – velg det du vil

Kle deg som om du skal på treningssenteret. Som med all annen trening er det viktig med klær som puster godt, er komfortable og gjør det enkelt å bevege seg. Noen velger klær som er inspirert av tennissporten, som for eksempel skjørt til damer – men padel er en uhøytidelig sportsgren hvor du kan gå med det du føler deg komfortabel i.

Se hele vårt utvalg av padelutstyr her

Utstyr padel

UTSTYR: En padelracket har ikke strenger, og er mindre enn squash- og tennisracketer.

Slik spiller du padel – regler og poeng

Padel spilles som regel altså to mot to på en lukket bane, som er en tredjedel av størrelsen til en tennisbane. Man teller poeng på samme måte som tennis. De viktigste forskjellene er at banen har vegger som kan brukes i ballvekslingene, og at man benytter racketer uten strenger.

Hva er reglene i padel?

• Første serve starter fra høyre del, og må treffe den motsatte serveruten på andre banehalvdel.
• Spillet starter med en underarmsserve. Det er ikke lov å serve over hoftehøyde. Man har to forsøk på serven.
• Serven skal sprette i bakken før den kan spilles videre fra motspiller eller treffe veggen.
• Du kan ikke treffe sidegjerdet, kun glassveggen.
• Ballen kan kun gå i gulvet én gang på hver side.
• Ballen må først i bakken før den treffer veggen.
• Du kan slå ballen i veggen (ikke gjerdet) på din egen side før den går over til motstanderens halvdel.
• Når ballen spretter to ganger på motstanders halvdel, får ditt lag poenget.
• Ballen kan smashes så den går ut etter sprett.
• Motstanderen har lov til å løpe ut av banen for å få ballen i spill igjen.

Slik får du poeng i padel

Det viktigste med padel er å få en skikkelig god treningsøkt. Likevel er nok de fleste enige om at det ikke skader å slå motparten ned i støvlene! Slik holder du tellingen:

• Poengene telles likt som i tennis. 15 / 30 / 40 / game.
• Sett vinnes av de som først får 6 game. Sett må vinnes med 2 game.
• Ved 6 like i game spilles tie-break, først til 7 poeng. (Må vinnes med 2 poeng.)
• Det spilles best av 3 sett.

Game, set, match!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!