Tømmesalget fortsetter med RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Hva er frisbeegolf?

2022 / Frisbeegolf

Frisbeegolf har mange likheter med vanlig golf. Målet er å komme seg fra punkt A til B med færrest mulig kast. I stedet for et hull, må du få frisbeen eller disken, til å lande i en kurv. Høydeforskjeller, trær og vind er med å gjøre spillet enda mer utfordrende.

En frisbeegolfbane har normalt 18 hull, men dette kan variere. Et hull er normalt mellom 50 og 200 meter langt.

Hvordan velge riktig fristbeegolf?

Man kan velge mellom mange ulike discer når man skal spille. Disse deles inn i fire kategorier:

Putter (Put & Approach): Brukes til nærspill ved kurven, når god presisjon er det viktigste. Egner seg godt til innspill og kortere utkast, da discens lave hastighet gjør det lettere å beregne lengden på kastet.

Mellomdistanse (Midrange): Gir en god kombinasjon og av presisjon og lengde, og skal gi nøyaktighet og kontroll på flere ulike kast. De er allsidige og finnes i et bredt spekter av modeller og plasttyper. Vil gi mer presisjon enn en putter, når det er høyere hastighet. Hvis du skal spille med kun en disc, anbefaler vi en mellomdistanse.

Fairway-driver: Disse har mye lengde i seg, samtidig som de er kontrollerbare. Passer fint for nybegynnere.

Distanse-driver: Er konstruert for å gi maksimal lengde. De er aerodynamiske og skjærer lett gjennom luften. De er raske og kan være litt vanskelige å kontrollere. Disse anbefales derfor for erfarne spillere.

Innenfor de ulike typene frisbee er det også variasjoner. Det er flere typer plastikk som gir forskjellig følelse på grepet, forskjellig slitestyrke og stabilitet. Stabiliteten på den enkelte frisbee gjør blant annet at den går mer til høyre eller venstre.

Hva betyr tallene på discene?

Discenes flygeegenskapene er delt inn i fire kategorier: Speed, glide, turn og fade. Alle discene blir vurdert innenfor disse kategoriene. De har sine egenskaper som gjør discen unik, og ved å se på disse tallene kan man sammenligne discene.

2022 / Frisbeegolf

Speed – Dette forteller noe om hvor raskt discen skjærer gjennom luften. 1 er tregest, 15 er raskest. Raskere discer er mer krevende å kaste, og anbefales for erfarne spillere. Discer med lav speed kan brukes av nybegynnere.

Glide – Beskriver hvor godt discen klarer å opprettholde luften under selve kastet. Discer med mye glide egner seg best for nybegynnere og om man ønsker maksimal lengde. Kategoriseres fra 1-7, hvor 7 er mest glide.

Turn – Denne forteller oss om discen har en tendens til å gå til høyre om du kaster backhand med høyre. Dette er kun gjeldene når du kaster discen med hurtigheten den krever. +1 ønsker ikke å vri til høyre, mens -5 vil gå til høyre for de fleste. Discer som går ned mot -5 er også gode til rollerkast.

Fade – Denne discen har en tendens til å falle til venstre når den mister fart, hvis du kaster backhand med høyre. Dette rangeres mellom 0-6, hvor 6 gir mest fade. Det vil si at discer med 0 i fade vil avslutte rettest, mens discer med 6 i fade vil falle hardt til venstre. Disse er oftest mest stabile i vind.

2022 / Frisbeegolf
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!