Sesongslutt! Opptil 50% på en mengde vintervarer! Kjøp her

Prøv deg på stiløping

2022 / Stiløping / Sommer

Ta en pause fra asfaltjungelen, snør på deg terrengløpeskoene og kom deg ut i skogen.

Noen er heldige og har muligheten til å løpe rett ut i marka. For mange av oss andre, er det asfalt som møter oss utenfor døra.

Det kan være både tidseffektivt, og ha sin sjarm å legge joggeturen til asfaltjungelen, men noen ganger kan det være greit å la asfalt være asfalt, og i stedet komme seg ut og få den fantastiske følelsen av å løpe på myke stier, omgitt av flott natur.

Gode grunner til å løpe i terrenget:

1. Mer skånsomt for kroppen: Å løpe på hard asfalt kan tære på selv de sterkeste hofter og knær. På sti møter du mykere terreng og ujevnt underlag, som er mer skånsomt. Du får rett og slett mer naturlig demping fra underlaget.

2. Du glemmer at du er sliten: Når du løper i terrenget, med stadig variasjon i underlaget, mange retningsforandringer og uforutsette hindre, tvinger det deg til å konsentrere deg mer. Du må passe på hvor du setter beina og hvor du løper, og det blir det mindre tid til å kjenne seg sliten.

3. Effektiv trening: Variert underlag og stier som går opp og ned gjør at tempoet vil variere. I praksis blir det en form for naturlig intervalltrening, som er gull for progresjon og styrket løpssteg. I tillegg tvinges du til å jobbe mer med balanse og styrke.

4. Stillhet: Stiløping handler ikke bare om selve treninga. I en travel og stressende hverdag kan det være godt å komme seg litt bort – til en sti som du ofte kan ha helt for deg selv. Det er rett og slett en suveren måte å koble ut og lade batteriene.

5. Naturopplevelser: Det fine lyset i skogen, hvitveisen som spretter opp om våren. Å løpe på sti byr på muligheten for å få med seg utrolig mange flotte naturopplevelser.

6. Morsomt: Sist, men ikke minst, er det utrolig gøy å løpe på sti. Det er fort gjort å bli hekta når man får prøvd seg med joggesko i marka.

Stiløping 2022-1

Velg terrengløpesko

Å løpe på sti krever i utgangspunktet ikke mye utstyr, men skal du prioritere én ting, er det gode sko. En løpesko til asfalt er beregnet for jevne og harde underlag, mens en terrengløpesko er designet for å gi deg best mulig grep og stabilitet i ulendt terreng.

En god sko til stiløping har gjerne grovere såle med knaster, som sitter godt når du forserer steiner, røtter og gjørme. Den er designet for å gi mer stabilitet i krevende terreng, med en lavere profil, slik at du minimerer risken for ankelskader om du skulle tråkke skjevt.

Mens en asfaltsko som regel har en lett og luftig overdel, som raskt spjærer om den får et ublidt møte med en kvist, er overdelen til terrengløpeskoen designet for å tåle langt mer.

Lykke til med løpingen!

Prøv deg på stiløping 4

Les også:


Få riktig løpeteknikk med disse tipsene!

Guide til valg av riktige løpesko

Styrketrening for løpere

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!