Finn riktige løpesko med Fitstation

Mann som går på Fitstation trykkplate mens kvinne observerer

NYHET! Nå kan du se resultatet av dine skanninger på Min konto på xxl.no.


Løpesko er den viktigste investeringen du gjør når du skal komme i gang med løping. Med Fitstation fotskanning får du hjelp til å finne løpeskoene, og også sålene, som passer til akkurat dine føtter og ditt løpesteg.

Løping er en god, effektiv og lett tilgjengelig treningsform. For å løpe trenger du relativt lite utstyr, og du kan i praksis bare gå ut døra hjemme og sette i gang.

Feil løpesko – enten de kipper i hælen, klemmer over vrista, butter imot i tåa, eller om de gir for mye eller for lite støtte, kan gjøre løpeopplevelsen dårligere, og i verste fall føre til belastningsskader.

Fitstation hjelper deg å finne løpesko og såler som passer for akkurat din fot og ditt steg. Ved hjelp av avansert 3D-teknikk fra det svenske teknikkselskapet Volumental, måler og analyserer Fitstation steget ditt, ved at du går eller løper på en integrert sensorplate. AI-teknologi sammenlikner resultatene med en database som inneholder fotskanninger fra 14 millioner mennesker, og du får dermed forslag til sko som passer for akkurat deg. Vi finner også riktige såler til deg og skoene dine.


Fitstation finnes i alle våre butikker, er gratis, og tar bare 3-5 minutter. Nå får du resultatet av dine fotskanninger på Min konto på xxl.no eller på e-post.

Hvordan vet jeg at løpeskoene jeg får anbefalt, passer til mitt behov?

Skal du primært løpe korte, raske turer eller intervaller på asfalt, eller er det lange rolige turer i terrenget som gjelder? I tillegg til passform og hvor mye støtte og stabilitet du trenger, er underlag og hva slags type trening du skal drive med også viktig ved valg av sko.

Derfor vil du selvfølgelig alltid også få kyndig veiledning av våre dyktige ansatte, som hjelper med å kartlegge behovet ditt. Gjennom å kombinere analysen fra Fitstation med behovene dine, vil vi da kunne veilede deg til å velge løpesko som egner seg for både føttene dine, underlaget og den type trening du ønsker å bruke skoene til.

NOR 21 DM20 medium fitstation

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.