Sesongslutt! Opptil 50% på en mengde vintervarer! Kjøp her

Kom i gang med løping

Finn løpegleden i vår

Løping er en super aktivitet for å holde deg i gang når treningssentre er stengt og man skal unngå kontakt med mange andre.

Løping er en aktivitet som er kjempefin å gjøre alene, enten med musikk på øret i asfaltjungelen eller i stillhet i marka. Det gjør det til en fin måte å holde seg i form nå som organiserte treningstilbud er utilgjengelige.

Om du ikke har løpt noe særlig før, eller det er lenge siden du løp regelmessig, kan disse enkle rådene gjøre det lettere å finne løpegleden, holde motivasjonen oppe og unngå skader.

Gradvis progresjon

Ikke gå rett på fem løpeøkter i uke. Start forsiktig, med korte, rolige turer et par ganger i uka. Øk lengden og antallet økter gradvis.

Løpeteknikk

God teknikk gjør løpingen morsommere. Kortere steg med høyere frekvens, hvor foten lander mer under enn foran hoften er gunstig. Bedre teknikk gjør deg til en mer effektiv løper, og reduserer risikoen for skader.

Les mer om riktig løpeteknikk.

Tempo

Ikke start for hardt på rolige økter. Melkesyre etter bare 15 minutter, når du har planlagt en rolig langtur, er verken gunstig for fremgang eller motivasjon. Ha et markert skille mellom rolige og harde økter. Bruk pulsklokke, så er det lettere å ha kontroll på intensiviteten.

Polar_vantage_3

Vi har et stort utvalg av løpesko. Finn din nye favoritt blant våre kjente merker

Gode løpesko

Løpsopplevelsen blir bedre, og risikoen for skader reduserer, med løpesko som passer din fot og løpstype. Løper du en del, kan det være greit å ha to par å veksle mellom, for eksempel lettvektssko til intervaller, og mengdetreningssko til lengre turer.

Variasjon

Hode og kropp har godt av variasjon. Intervaller er god avveksling fra langturer, og egnet for å trene på å holde fart. Variasjon i underlag er lurt. Bytt ut asfaltjungelen med grus, gress eller sti av og til. Men husk at dersom du har tenkt å delta i gateløp, å bør du trene litt på asfalt for å venne kroppen til det.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!