Tømmesalget fortsetter med nye RÅ tilbud! Sjekk tilbudene

Hvordan finne jaktterreng

hunting_4

Etter viltartene du ønsker å jakte på, er det ulike fremgangsmåter for å finne jaktterreng. Vi guider deg gjennom jaktterreng for de ulike jaktterrengene:

  • Skogsfugl
  • Rype
  • Rådyr
  • Elg
  • Villrein
  • Hjort

Et bra startpunkt for å finne alle typer jaktkort og fiskekort, er nettstedet inatur.no. Der kan du også finne hytter du kan leie ifbm jakta. Inatur Norge AS er et samarbeidsprosjekt mellom Statskog SF, Norges fjellstyresamband, Norges Jeger og Fiskerforbund, Norges Skogeierforbund og Norske Lakseelver, så her har du alle de rette instansene på ett brett.

Med det er også andre kilder til å finne jaktterreng. Er du fersk jeger, bør du absolutt tenke på å melde deg inn i Norges Jeger og Fiskerforbund via din lokale forening. Da kommer du inn i et jegermiljø og får som regel tilgang til jaktterreng i ditt eget nærområde. Oppsøk NJFF.NO og sjekk medlemsfordelene.

hunting_1

Skogsfugl
Den enkleste jakta å komme i gang med. Ofte har lokale jeger- og fiskerforeninger jaktterreng til sine medlemmer. Du kan også kontakte private skogeiere for tillatelse. Det er ikke uvanlig at skogeiere slår seg sammen, og tilbyr jaktkort gjennom et sameie.

Rype
Rype er vårt mest populære småvilt, og jakten foregår i private- og statseide jaktterreng i fjellet. Det er ikke uvanlig at private rypeterreng legges ut til høystbydende for perioder på tre til fem år. På statsgrunn selges kort for rypejakt gjennom de lokale fjellstyrene. Begynn på fjellstyrene.no.

Rådyr
Det er vanlig å debutere på storviltjakt med rådyr – vårt minste hjortedyr. Rådyr er den eneste viltarten som opererer med to ulike jakttider. Generell jakttid er fra 25. september til 23. desember, mens jakt på voksen bukk starter allerede 10. august. Jakten foregår på privat og statseiet grunn. Privat terreng annonseres ofte for salg i tre til fem års perioder. Jaktkort på statlig eiet terreng finner du på statskog.no og inatur.no.

Elg
Elgen er skogens konge her til lands, og for tusenvis av nordmenn det viktigste jaktobjektet. Vanligvis må du bli med i et jaktlag for å jakte elg eller du kan danne ditt eget. Du kan finne tilbud om jakt på elg på inatur.no.

Villrein
Villreinjakt foregår i fjellområdene i Sør-Norge. Det er 23 villreinområder som forvaltes av hver sin organisasjon, og det medfører en del innsats for å få jaktkort. Du må finne et område og søke direkte. En oversikt og kontaktinformasjon finner du på hjortevilt.no. Mange har også lagt ut tilbud om villreinjakt på inatur.no.

Hjort
Hjorten hører opprinnelig hjemme på Vestlandet, men har spredt seg over fjellet til store deler av Sør-Norge og nordover til Nordland fylke. Mange private grunneiere disponerer over eget jaktterreng. På Statens grunn kan du finne tilbud om hjortejakt på inatur.no.

Lurer du på mer om jakt, eller ønsker å lese mer, sjekk ut disse artiklene:

Våpensøknad
Kom igang med jakt
Velg riktig kikkert

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!