Suomi på speed

Pepe Mäenpää | XXL-20 årsjubileum

Møt Pepe Mäenpäa – den lykkeligste mannen i verdens lykkeligste land.

pepe_1

Kombinasjonen XXL og finsk sisu har vist seg å være en suksessoppskrift for Pepe Mänpäa. Her poserende med en abbor landet av sønnen Sisu. Foto: Privat.

Glem vodka og tungsinn, vinterkrig, sannfinner og selvpisking i mørklagte saunaer: Pepe Mäenpäa snakker med bokstaver og lidenskap type XXL:

– Jeg lever drømmen! Faktisk kan jeg ikke fatte hva jeg er del av. Hva vi har utrettet i XXL.

La oss spole tilbake til start: Året er 2014 og i Finland skal det aller første XXL-varehuset åpne. På butikkgulvet står unge Pepe sitrende av spenning. Utenfor dørene venter hundrevis av landsmenn i den lengste køen i XXLs historie. Så glir dørene opp, og overivrige kundene går fullstendig… behersket inn i butikken.

– Vi er jo finner. Her dyrker vi disiplin, orden og ro, humrer Pepe.

Selv befinner han seg i motsatt ende av følelsesregisteret. Landslagskarrieren i 3000 meter hinder og vinnerskalle fra langrennssporet har vist seg å være ypperlig bagasje når 17 XXL-varehus skulle etableres på syv år. Pepes karriere er da også like bratt som XXLs vekst: I dag er han daglig leder for varehuset i Lahti – i et XXL som kniver om posisjonen som markedsleder i de tusen sjøers land.

– Da vi åpnet første varehus hadde Finland aldri opplevd noe i nærheten av XXL. Komplett vareutvalg for alle typer sport og friluftsliv samlet under ett tak med topp service. Jeg er 100 prosent trygg på at vi gjør alt riktig. Er det rart jeg brenner for dette?

Selv pandemien som har herjet verden det siste året, har gitt Pepe og XXL enda en løft. Finland, som de siste årene er utpekt til Verdens lykkeligste land av FN, har med smittevernstengte badstuer, flyplasser og vodkabarer oppdaget det klassiske friluftslivet.

– Salget av friluftsutstyr har tatt fullstendig av. Alle skal ut på tur – og alle kommer til XXL for å handle, sier Pepe.

Med tre aktive sønner under åtte år og kone som flere ganger i uken snører joggeskoene, er Pepe selv storkunde i eget varehus.

– Fotball, golf, langrenn, alpint, fotturer, fisking, ishockey – jeg er med guttene på all slags sport de får lyst til å prøve seg på for å gi dem mulighet til å finne en idrett de virkelig ivrer for.

Hva med ham selv?

– Nå brenner jeg aller mest for golf – og XXL!

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.