Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Gode og enkle turmiddager på brenner og bål

Food - main image.jpg


Pakk tursekken og ta middagen eller kveldsmaten ute. Her får du tips til enkel, men god mat som er perfekt for et måltid ute.

Slå leir ved et vann, nyt utsikten, lukten av skog og den beroligende stillheten. Enten du er på dagstur, skal telte eller sove i hengekøye – med et godt måltid blir turopplevelsen ekstra fin.

Det trenger ikke være komplisert å få til noe mer enn pølser på tur. Vi har samlet noen enkle oppskrifter som er supre når du skal på tur.

Utstyret du trenger for å lage middagene under:

•    Brenner, hvis du ikke skal fyre bål
•    Stekepanne
•    Stekespade
•    Ev stekeklype
•    Øse (til pannekaker)
•    Turtallerken og bestikk
•    Skjærefjøl og kniv, dersom du ikke har kuttet grønnsaker på forhånd
•    Ev aluminiumsfolie

Taco

Food - taco.jpg

 

Bytt ut sofakos med tur, og ta fredagstacoen ute. Å lage taco på tur er nemlig en smal sak.

Disse ingrediensene trenger du for å lage turtaco:

 • Tortillalefser – det kan være en utfordring å få med klassiske tacoskjell helskinnet frem til leirplassen, så myke lefser er å anbefale

Kjøttdeig eller karbonadedeig

Litt smør til å ha i stekepannen

Revet ost

Tacokrydder

Vann (1 dl per pose tacokrydder) – enten medbrakt eller fra vannet du slår leir ved

Salsa

Tomat

Agurk

Ev andre grønnsaker du liker i tacoen

Salsa

Rømme

 Slik går du frem for å lage tacoen:

Kutt opp grønnsakene på forhånd, så sparer du deg for litt arbeid når du først er ute på tur.

Pakk maten i lufttette poser eller matbokser.

Kjøttdeigen steker du som normalt i en stekepanne på bål eller brenner.

Pakk tortillalefsene i aluminium og varm dem på bålet. Bruker du brenner, legger du en og en lefse i stekepannen, og varmer den ca 30 sekunder på hver side.

Fyll tortillalefsene og nyt!

Tips: Spiser du ikke kjøtt? Bønner er et utmerket alternativ.

Toast

 
Food - toast.jpg

 

Så enkelt, og så digg på tur. Enkelt ostesmørbrød, eller fancy gourmettoast? Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.
 

Disse ingrediensene trenger du for å lage toast:

Brødskiver
 
Smør, majones, aioli, ketchup eller en annen god dressing
 
Ost som egner seg til smelting
 
Annet pålegg, for eksempel chorizo eller salami
 
Tomat, paprika eller andre grønnsaker du liker
 
Krydder
 

Slik går du frem for å lage toasten:

Lag gjerne maten ferdig hjemme, hvis du skal spise den samme dag. Da gjør du det litt enklere for deg selv.
 
Stek smørbrødet i stekepanne hvis du bruker brenner.
 
Bruker du bål, pakker du smørbrødet i aluminium. Vær obs på at brødet fort kan bli svidd, så sjekk det med jevne mellomrom.
 

Pannekaker

Food - pancakes.jpg

Til frokost, til lunsj eller til middag – pannekaker er en sikker vinner på tur. 

 

Disse ingrediensene trenger du for å lage pannekaker (fire porsjoner) på tur:

 
3 dl hvetemel
 
6 dl melk
 
3 egg
 
½ ts salt
 
3 ss smeltet smør til røren
 
3 ss smeltet smør til steking
 
Topping – for eksempel blåbærsyltetøy, sukker eller lønnesirup
 

Slik går du frem for å lage pannekakene:

 
Lag røren hjemme på forhånd.
 
Bland mel og salt, og tilsett omtrent halvparten av melken. Visp til du blir kvitt alle klumper i røren.
 
Ha det smeltede smøret i røren, og tilsett litt og litt melk.
 
Rør deretter inn eggene, og visp til røra er tynn og fin.
 
Hell røren over på termos, så får du den lett med deg på tur.
 
Smelt smør i en varm stekepanne på bål eller brenner, og hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen.
 
Stek pannekaken på middels varme til den har stivnet på oversiden (1-2 minutter). Vend den og stek omtrent like lenge på den andre siden.
 
Ta på topping og kos deg med nystekte pannekaker.
 
Tips: For en sunnere variant, kan du bytte ut klassiske pannekaker med bananpannekaker med havregryn.
 

Frysetørket middag

 
Food - Real turmat.jpg

 

Hvis du vil gjøre det superenkelt og spare mest mulig vekt og plass i sekken, er frysetørket turmat et lettvint og enkelt valg. Leverandører som Real Turmat kan by på mange gode varianter, fra pulled pork eller kyllinggryte, til veganske alternativer, som Thai Red Curry.

Alt du trenger da er å tilsette kokende vann og så kan du spise rett fra posen. 

Les også:

Gode tips til å sove i hengekøye

Velg riktig sovepose

Fem smarte måter å bruke en tarp på

Tips
Til toppen