Bli med i XXL REWARD
Motta gode tilbud og utvidede garantier.
Pakk tursekken og ta middagen eller kveldsmaten ute. Her får du tips til enkel, men god mat som er perfekt for et måltid ute.
Slå leir ved et vann, nyt utsikten, lukten av skog og den beroligende stillheten. Enten du er på dagstur, skal telte eller sove i hengekøye – med et godt måltid blir turopplevelsen ekstra fin.
Det trenger ikke være komplisert å få til noe mer enn pølser på tur. Vi har samlet noen enkle oppskrifter som er supre når du skal på tur.
• Brenner, hvis du ikke skal fyre bål
• Stekepanne
• Stekespade
• Ev stekeklype
• Øse (til pannekaker)
• Turtallerken og bestikk
• Skjærefjøl og kniv, dersom du ikke har kuttet grønnsaker på forhånd
• Ev aluminiumsfolie
Bytt ut sofakos med tur, og ta fredagstacoen ute. Å lage taco på tur er nemlig en smal sak.
• Tortillalefser – det kan være en utfordring å få med klassiske tacoskjell helskinnet frem til leirplassen, så myke lefser er å anbefale
• Kjøttdeig eller karbonadedeig
• Litt smør til å ha i stekepannen
• Revet ost
• Tacokrydder
• Vann (1 dl per pose tacokrydder) – enten medbrakt eller fra vannet du slår leir ved
• Salsa
• Tomat
• Agurk
• Ev andre grønnsaker du liker i tacoen
• Salsa
• Rømme
• Kutt opp grønnsakene på forhånd, så sparer du deg for litt arbeid når du først er ute på tur.
• Pakk maten i lufttette poser eller matbokser.
• Kjøttdeigen steker du som normalt i en stekepanne på bål eller brenner.
• Pakk tortillalefsene i aluminium og varm dem på bålet. Bruker du brenner, legger du en og en lefse i stekepannen, og varmer den ca 30 sekunder på hver side.
• Fyll tortillalefsene og nyt!
Tips: Spiser du ikke kjøtt? Bønner er et utmerket alternativ.
Så enkelt, og så digg på tur. Enkelt ostesmørbrød, eller fancy gourmettoast? Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser.
• Brødskiver
• Smør, majones, aioli, ketchup eller en annen god dressing
• Ost som egner seg til smelting
• Annet pålegg, for eksempel chorizo eller salami
• Tomat, paprika eller andre grønnsaker du liker • Krydder
• Lag gjerne maten ferdig hjemme, hvis du skal spise den samme dag. Da gjør du det litt enklere for deg selv.
• Stek smørbrødet i stekepanne hvis du bruker brenner.
• Bruker du bål, pakker du smørbrødet i aluminium. Vær obs på at brødet fort kan bli svidd, så sjekk det med jevne mellomrom.
Til frokost, til lunsj eller til middag – pannekaker er en sikker vinner på tur.
• 3 dl hvetemel
• 6 dl melk
• 3 egg • ½ ts salt
• 3 ss smeltet smør til røren
• 3 ss smeltet smør til steking
• Topping – for eksempel blåbærsyltetøy, sukker eller lønnesirup
• Lag røren hjemme på forhånd.
• Bland mel og salt, og tilsett omtrent halvparten av melken. Visp til du blir kvitt alle klumper i røren.
• Ha det smeltede smøret i røren, og tilsett litt og litt melk.
• Rør deretter inn eggene, og visp til røra er tynn og fin.
• Hell røren over på termos, så får du den lett med deg på tur.
• Smelt smør i en varm stekepanne på bål eller brenner, og hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen.
• Stek pannekaken på middels varme til den har stivnet på oversiden (1-2 minutter). Vend den og stek omtrent like lenge på den andre siden.
• Ta på topping og kos deg med nystekte pannekaker.
Tips: For en sunnere variant, kan du bytte ut klassiske pannekaker med bananpannekaker med havregryn.
Hvis du vil gjøre det superenkelt og spare mest mulig vekt og plass i sekken, er frysetørket turmat et lettvint og enkelt valg. Leverandører som Real Turmat kan by på mange gode varianter, fra pulled pork eller kyllinggryte, til veganske alternativer, som Thai Red Curry.
Alt du trenger da er å tilsette kokende vann og så kan du spise rett fra posen.
Les også:
Gode tips til å sove i hengekøye