40 julegavetips til barn – alt av julegaver til barn fra 1 til 16 år

julegavetips_barn_5

Det å kjøpe julegaver til barna kan være en utfordring, men fortvil ikke! Vi er her for å hjelpe deg med et stort utvalg av julegaver til barn i alle aldre.

Her kommer våre tips for en vellykket julaften med gaver som vil gi godfølelsen og kiling i magen.

Se alle julegavetips til barn her

Julegave til 0-1 åringen

Varme vintervotter som er vanntette og enkle å bruke er essensielt på kalde dager. Vi vil derfor anbefale et par votter med ullfôr fra Hestra, nemlig Fjellvott Mittens, til de aller minste barna. Vottene er slitesterke og har avtakbart fôr i ull for ekstra varme.

Et annet alternativ til de minste er vanntette Baby Long Zip Denne votten kommer med en praktisk glidelås som er litt lengre, slik at den er enkel å ta av og og på utålmodige barn som vil ute og leke. Isolert med PrimaLoft.

Julegave til 2-åringen

Til litt større barn (2 til 10 år) har vi Hestra GTX Kids Mitt. Dette er en vann-, og vindtett vott med pustende Gore-Tex og elastisk mansjett som holder snøen ute. Den har også regulerbar reim med borrelås som gjør at den sitter godt på.

XXL har flere populære votter og hansker fra Hestra til barn.

Kyla GTX fra Viking er en allsidig høst- og vintersko med Gore-Tex i overdelen. Den har også isolerende fôr på innsiden, og dobbel borrelås. Fine vintersko til aktive barn. Litt høyere modell for ekstra beskyttelse.

XXL har laget en fin guide på hva man burde tenke på før man kjøper barnesko. Ta en titt her. Barnesko – dette bør du tenke på før du kjøper

Julegave til 3-åringen

En god vinterdress er noe man bør ha på kalde vinterdager. Vinterdressene fra Reima er veldig populære og det er ikke uten grunn. De har god kvalitet, er slitesterke og funksjonelle.

Reima Gotland Vinterdress til baby kommer i størrelse 74-98. Den har vannsøyle på 12.000 mm og er vindtett. Avtagbar hette, refleksdetaljer og silikonstrikk ved ankelmansjettene. Perfekt for de minste!

XXL har flere vinterdresser til baby og barn. ​

Reima Stavanger Overall er varm og passer til barn fra 2 år og oppover, størrelse 98-128. Den har 10.000 mm i vannsøyle og forsterkninger i setet, knærne og nederst ved buksebeina.

Et litt rimeligere alternativ er Krossfjorden vinterdress. Den har 8000 mm i vannsøyle og kan derfor kalles vanntett. Avtakbar hette med fuskepels og glidelåslommer i front.

En god balaclava er behagelig for barn å ha på kjøligere dager. Vi kan anbefale Rim Light Balaclava fra Ulvang. Den er laget av behagelig merinoull, og isolerer både hode, ansikt og nakke.

Har du en et barn som ønsker å lære seg å gå på ski? Da kan felleski til barn fra Madshus være en vellykket gave. Med felleski blir det aldri smørebom, og barnet kan ha det gøy i snøen.

Hvis du er usikker på hvilke ski du burde velge til barnet ditt, har vi laget en guide du kan følge Velg riktige langrennsski til barna​


Julegave til 4-åringen

Superfit Culusuk er en vintersko med Gore-Tex i overdelen. Litt høyere skaft for ekstra stabilitet og beskyttelse. Den har praktisk borrelås og refleksdetaljer.

XXL har også flere vintersko til barn og junior. Se alle vinterskoene her!

Didriksson har flere vinterdresser til barn, men vi kan anbefale modellen som heter Theron. Den har forsterkninger i sete, knær og nederst ved buksebeinet. Vannsøyle på 10.000 mm

Dunjakke til barn er alltid populært. Down Jacket fra Reima er en sporty dunjakke i vann- og vindavvisende materiale. Avtakbar hette som festes med trykknapper. Dunfordelingen er 80/20.

Bilto Down Jacket fra Bergans er et annet populært alternativ. Dunjakken har en vannsøyle på 5000 mm og har elastiske mansjetter. Dunfordelingen er 60/40.

julegavetips_barn_1

Julegave til 5-åringen

Ullundertøy til barn hindrer barnet i å fryse og kan brukes året rundt. Enten man vil kjøpe et sett eller del for del, har vi mye du kan velge i!

Hva med et merinoull-sett fra Helly Hansen? I tillegg til å varme, er det også fukttransporterende med Lifa® Stay Dry Technology.

XXL har også ull-og superundertøy til barn fra flere merker.

Ønsker du å gi bort en tykk ullgenser, så har vi denne fra Neomondo. Den er laget av 100% ull og har halv glidelås i halsen. Praktiske tommelhull som holder genseren på plass og varmer hendene.

Hva med et par nye ski? Rossignol Speed Skin Jr gir god glid og feste under alle forhold.

Ønsker du skipakke, kan vi anbefale denne pakken fra Rossignol. Her får du ski, bindinger og langrennsstøvler.

Julegave til 6-åringen

Har du et barn som ønsker å gå på skøyter, har vi solide og justerbare skøyter fra Graf. Den sitter godt på foten og har en stødig ramme.

Er barnet glad i å stå på ski og være ute? Vi har flere forskjellige felleski og skipakker til barn som kan gi mange gode dager ute i snøen.

Shelter Pant fra Helly Hansen er en slitesterk, vanntett utebukse med 15.000 mm i vannsøyle. Den har ekstra forsterkninger på utsatte områder, som knær og sete.

Julegave til 7-åringen

Til litt eldre barn kan vi anbefale Technic Suit fra Dæhlie. Dette er en superfin langrennsdress til barn og junior. I tillegg til å brukes til langrenn, kan den også brukes på turer i skogen og fjellet. Vann- og vindavvisende.

Når man vokser må man også ha litt lengre ski. Derfor kan disse langrennspakkene fra Fischer være et godt valg.

Julegave til 8-åringen

Vi har også mange kule akebrett som kommer i forskjellige typer. Enten du er ute etter rattkjelke, akebrett eller miniski så har vi noe å velge i.

Hva med et par skøyteski til barn? Hvis barnet er ivrig på langrenn kan det være fint å gi nye skøyteski til jul. XXL har to varianter fra Madshus og Rossignol.

Julegave til 9-åringen

Dunjakke fra Bergans er alltid populært. Down Jacketkommer i flere forskjellige farger og har en dunfordeling på 80/20. Kommer i størrelse 128-164.

XXL har stort utvalg av dunjakker til barn og junior. Her finner du alle dunjakker!

julegavetips_barn_6


Julegave til 10-åringen

Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal kjøpe til en tenåring, men frykt ikke! Vi skal hjelpe deg.

Bergans Sjoa 3L Jacket er en vann- og vindtett 3-lagsjakke med Bergans Element Active®-materiale. Den har justerbare mansjetter og nederkant, og avtakbar hette. Praktisk lufting under armene. Perfekt til middels til høyt aktivitetsnivå. Er du usikker på hva slags skalljakke som kan være aktuell, har vi laget en guide som kan hjelpe deg.

Helly Hansen Legendary Pant er en populær skibukse til junior. Den er vanntett og har pustende HellyTech-materiale. Primaloft-isolasjon.

Helly Hansen kommer også med selebuksei vann-, vindtett og pustende materiale. Justerbare seler for god passform. Isolert for ekstra varme.


Julegave til 11-åringen

Kanskje tenåringen har lyst til å prøve ishockey? Da trenger man litt utstyr for en vellykket trening. Skøyter, hjelm, ishockeykølle og noe beskyttelse. Fra merker som Bauer, Graf og CCM vil du kunne finne noe som passer til deres nivå.

Har barnet ditt lett for å bli våt og kald på beina om vinteren? Da kan Sludd GTX vintersko fra Viking være en fin gave. Den har Gore-Tex i overflaten og isolasjon på innsiden for varme. Skoene går opp til størrelse 41.

Julegave til 12-åringen

Har du et barn som elsker å være ute og ake, anbefaler vi Onefoot Snowbob. Denne innovative kjelken vant TV2 test av akebrett i januar 2019. Her kan du kjøre raske og kontrollerte svinger, og fartsfylt moro gjennom hele vinteren.

Et teknisk superundertøy-sett kan brukes til både trening og hverdags. Helly Hansen Lifa Active Sett er et superundertøysett med genser og bukse. Settet har effektiv fukttransport og gode pusteegenskaper. Lifa® Stay Dry-teknologi innerst trekker effektivt vekk fukt fra huden og ut til polyesterfibrene. Kommer i flere forskjellige freshe farger.

Julegave til 13-åringen

Viking Ultra er en vanntett og behagelig vintersko til barn og junior. Den har varmt ullfôr på innsiden, og tåler temperaturer ned til -20 grader. Den kommer i mange forskjellige farger.

Youth Madison Moc Toe fra Sorel er en litt kulere vintersko i vanntett nubuckskinn. Den har mellomsåle av EVA for god demping.

Julegave til 14-åringen

Snowboard er en fin aktivitet å drive med på vinteren. Vi har derfor satt sammen flere snowboardpakker som gjør det enkelt for deg å vite hva du kan velge mellom.

XXL har også flere vinterluersom er fine å gi bort i gave.

Julegave til 15-åringen

En litt tykkere ullgenser er alltid en fordel å ha i skapet, enten på hytta eller hjemme. Narvik Wool Sweater fra Neomondo eller Half Zip Ice fra Dæhlie er begge varme med høyt innhold av ull og høy hals for ekstra beskyttelse.

Hva med et par nye skistaver, slik at hele familien kan bli med på skitur i romjula? XXL har flere langrennsstaver til junior, både fra Rossignol og Madshus.

julegavetips_barn_1

Julegave til 16-åringen

En god vinterjakke på kjøligere dager enten på skolen eller i bakken, er et must i tenårene. Blaze og Divine fra Helly Hansen er isolerte, har HELLY TECH® Performance-membran og god bevegelighet.

Terrain Jacket fra Helly Hansen er en vattert skijakke som er vann- og vindtett. Den har avtakbar, justerbar og isolert hette. Med Helly Tech Performance og Primaloft® Black Eco-isolering, som gir topp beskyttelse mot vær og vind.

Kanskje du skal slå til med en alpinpakke til 16-åringen i år? Det kan virke skremmende å kjøpe alpinski på nett, men vi har satt sammen komplette alpinskipakker som passer til ethvert behov. Pakkene inkluderer alt fra ski og bindinger, til fulle pakker med støvler i tillegg. Skiene blir også montert, slik at de er klare til å brukes når du henter dem.

XXL har også godt utvalg av alpinhjelmer til barn og junior.Usikker på hva slags størrelse du må kjøpe? Her har du to størrelsesguider du kan bruke:

Størrelsestabell klær, baby og barn

Størrelse 50: 0-1 måned
Størrelse 56: 1-2 måneder
Størrelse 62: 2-4 måneder
Størrelse 68: 4-6 måneder
Størrelse 74: 6-9 måneder
Størrelse 80: 9-12 måneder
Størrelse 86: 12-18 måneder
Størrelse 92: 2 år Lengde: 90 - 95 cm
Størrelse 98: 3 år Lengde: 96 – 101 cm
Størrelse 104: 4 år Lengde: 102 – 107 cm
Størrelse 110: 5 år Lengde: 108 – 113 cm
Størrelse 116: 6 år Lengde: 114-119 cm
Størrelse 122: 7 år Lengde: 120 – 125 cm

Størrelsestabell junior

Størrelse 128: 8 år Lengde: 122 – 128 cm
Størrelse 140:10 år Lengde: 128 – 140 cm
Størrelse 152: 12 år Lengde: 140 – 152 cm
Størrelse 164: 14 år Lengde: 152 – 164 cm

XXL har også skrevet flere tips og råd, som skal gjøre det enklere for deg å velge riktig.

Barnesko – dette bør du tenke på før du kjøper

Kle barna for kalde dager

Jakke til barn – hva er forskjellen på skall-, softshell- og regnjakke i PU?

Bør du bruke ullundertøy eller superundertøy?

Slik velger du skipakke på nett

Velg riktige langrennsski til barna

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Denne nettsiden bruker cookies

Bli med i XXL REWARD

Motta gode tilbud og utvidede garantier.