Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Ta vare på treningstøyet ditt

 • Tilbake til infosenter tekstil
 • träningskläder RÄTT.png

   

  Har du opplevd treningstøy som stinker, selv rett etter at du har vasket det? Eller treningstøy som svært raskt har mistet elastisitet og passform? 

  Du er ikke alene. For mens syntetmaterialene som brukes i mye treningstøy i dag har flust av gode egenskaper - de gir lette, funksjonelle plagg med gode puste- og fukttransporterende egenskaper - begynner de fortere å lukte enn naturmaterialer som ull og bomull. 

  Men med noen små, enkle grep kan du holde vond lukt unna, og forlenge levetiden på plaggene. 

  Ikke bruk skyllemiddel/tøymykner 
  Svettelukt setter seg lettere i polyester og andre syntetmaterialer, og ved å bruke skyllemiddel forverrer du situasjonen. I tillegg er det enzymer i tøymyknere som løser opp stretchfibre, slik at disse blir slappere og slappere for hver vask, og plagget mister elastisitet og fasong. 

  Å feilvaske produktet med skyllemiddel én gang vil ikke gjøre noen stor skade, men bruker du det hver gang, vil plagget bli mindre funksjonelt, puste dårligere og etter hvert vil vond lukt sette seg. 

  Ikke la svett og vått treningstøy ligge 
  Ideelt sett bør du vaske treningstøy så raskt som mulig hvis du har svettet mye, for å unngå at bakterier hoper seg opp. Det er naturligvis ikke alltid mulig (og det kan bli en dyr affære om du må sette på en vask hver gang du har trent). Det du imidlertid alltid bør gjøre, er å sørge for at tøyet henges opp, aller helst på et kjølig sted, slik at det får luftet seg og tørker. 

  Det verste du gjør er å la tøyet ligget fuktig og sammenkrøllet. Da får bakterier muligheten til å blomstre, og veien til vond lukt er kort. 

  Følg vaskeanvisningene på plagget 
  Det er en grunn til at tøyet kommer med vaskeanvisninger. De er til for å følges. Du vil legge merke til at syntetisk treningstøy stort sett aldri anbefales vasket på mer enn 40 grader. Det anbefales som regel heller ikke bruk av tørketrommel. En del vaskemaskiner kommer for øvrig med egne programmer for sportstøy. Disse vil være mer skånsomme mot treningstøyet, blant annet ved at antallet omdreininger på maskinen reduseres.

  Tips
  Til toppen