Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Velg riktig sports-BH!

 • Tilbake til infosenter tekstil
 • Hvilken sports-BH du velger, kan være forskjellen på om du får en positiv eller negativ treningsopplevelse.

  Brystene holdes oppe av hud og underliggende vev, og ikke av muskler. Det betyr at de er sårbare for tyngdekraft og bevegelse. Når du trener, vil belastningen og bevegelsen være langt større enn normalt, og både hud og vev kan strekkes. I tillegg til at det på sikt vil føre til at brystene strekker seg med de estetiske konsekvenser det har, vil for dårlig støtte kunne gi smerter og plager i skuldre og nakke, i tillegg til at treningskomforten reduseres.

  Sports-BHens funksjon er å redusere belastningen og strekkingen av brystvevet, og den er designet for å gi langt mer støtte enn en vanlig BH. Undersøkelser har tidligere vist at en vanlig BH kun vil redusere bevegelsen i brystene med 35% når du løper, mens en sports-BH med topp støtte vil kunne redusere bevegelsen med 70%.

  Det finnes mange sports-BHer på markedet i dag – hvilken du bør velge avhenger av flere ting.

  Særlig to faktorer avgjør hvor mye støtte du behøver, og hvilken type sports-BH er riktig for deg – type aktivitet og størrelse. I tillegg er riktig størrelse alfa omega for at du skal få optimal støtte fra BH-en.

  Aktivitet
  Ulik aktivitet gir ulikt behov.

  Yoga, rolig gange, stretching, styrketrening og landeveissykling er eksempler på trening der belastningen på brystvevet ikke er så stor, og kravet til støtte er lavere.

  Turer i ulendt terreng, rulleskøyter og ski er eksempler på aktiviteter med medium belastning på brystvevet.

  Løping, fotball, terrengsykling og aerobic er aktiviteter med store krefter i sving, og som vil gi brystvev ekstra hard medfart. Her er det nødvendig med en BH som gir optimal støtte, en high impact-BH.

   

  Størrelse
  I tillegg til type aktivitet, vil størrelsen på brystene ha mye å si. Ei som bruker A-cup trenger ikke en like kraftig og støttende sports-BH som ei som bruker DD-cup.

  Sports-BHer kommer i flere ulike varianter.

  Kompresjonstopper egner seg generelt best for deg som har mindre pupper. For aktiviteter med høy belastning, bør du velge en sportstopp med bryterygg, mens topper med skålformet rygg eller spaghettistropper egner seg best for trening med lavere belastning.

  Sports-BHer som kombinerer kompresjon med skåler vil som regel gi noe mer støtte enn rene kompresjonstopper.

  Mest støtte vil formsydde sports-BHer med separate skåler gi. Denne typen sports-BH har som regel lite eller ingen kompresjon, men gir best støtte til hvert enkelt bryst. Det beste valget for deg som har en stor byste.
   
  Velg riktig størrelse
  Å velge feil størrelse på sports-BHen vil redusere både støtten og komforten du får.

  For å finne riktig båndstørrelse på BH-en må du måle omkretsen under brystene. Det vil gi en god indikasjon på hvilken størrelse du bør velge. Merk at dersom du havner mellom to størrelser anbefales det at du går ned. Dersom du måler 77cm, bør du altså velge 75, og ikke 80.

  Når du går ned i båndstørrelse, bør du som regel gå opp én cupstørrelse. Det er viktig at båndet sitter godt. Hvis ikke vil du ikke få god nok støtte. Det gjelder også sportstopper som bruker small, medium og large i stedet for centimetermål.

  Husk også at størrelse og form, og dermed behovet for støtte, vil forandre seg gjennom livet. 
   

   

  Bytt ofte
  Sports-BHer varer ikke evig. Stropper og bånd vil miste elastisitet etter mye bruk, noe som fører til mindre støtte. Du bør derfor skifte ut sports-BHene med jevne mellomrom. Hvis du trener mye, bør du bytte ut sports-BHen hvert år eller oftere.

  Hos XXL Sport & Villmark fører vi et bredt sortiment av sports-BHer til alle behov.

  Se hele utvalget vårt av sports-BHer her

   
  Tips
  Til toppen