PRISSKREDET fortsetter - og vi har fylt på med enda flere varer! Se alle tilbud

Sko

Oppdag vårt brede utvalg av sko til sport, trening, tur og fritid. Er du på utkikk etter sportssko til dame, sportssko til herre, sportssko til barn eller junior, eller kanskje friidrett-sko? Vi har alt!

Handle etter kategori

Tips til vask og vedlikehold av sko:

Hvordan vaske sko i vaskemaskin

De fleste tøysko og treningssko kan vaskes i vaskemaskin. For optimalt resultat bør du alltid starte med å børste bort smuss. Fjern skolissene og innleggssålene og vask dem separat. Les deretter vaskeanvisningen på skoenes merkelapp slik at du vasker dem på riktig temperatur. Dersom vaskeanvisningen tilsier at du kun kan vaske skoene for hånd er det tryggest å gjøre dette, eventuelt kan du prøve å vaske dem i maskin på et skånsomt program med lav temperatur. For å beskytte både skoene og vaskemaskinen er det lurt å putte skoene i en vaskepose før du slenger dem i maskinen. Husk også å bruke minimalt med vaskemiddel for å unngå unødvendig slitasje. La så skoene lufttørke eller fyll dem med avispapir for raskere tørking etter vask.

Hvordan vaske sko for hånd

En skånsom og effektiv måte å vaske skoene på er å vaske dem for hånd. Start med å børste av det verste smusset. Fjern så skolissene og innleggssålene og vask dem separat med vaskemiddel. Fyll en bolle med lunkent vann og vaskemiddel, dypp deretter en børste i vannblandingen og børst skoene til skitten forsvinner. Skrubb deretter yttersålen med en svamp. Fyll så skoene med avispapir eller lignende slik at skoene beholder fasongen og tørker raskere. Det beste er alltid å la skoene lufttørke fremfor å bruke varmeelementer til å tørke dem.

Hvordan vedlikeholde sko

For å øke levetiden til skoene dine, er det lurt å impregnere dem for å beskytte dem mot smuss og vann. Dette bør gjøres omtrent 4 ganger i året eller oftere hvis du bruker dem i hardt vær. Slik tar du vare på skoene dine:

1. Impregner skoene regelmessig.

2. Tørk skoene så fort som mulig når det er vått ute. Hvis de er veldig våte kan du la dem lufttørke med avispapir i, slik at de beholder fasongen.

3. Bruk gode skopleieprodukter.

4. Rengjør skoene med jevne mellomrom, gjerne en gang i uken.

5. Bruk helst flere par sko og bytt mellom dem slik at skoene rekker å lufte seg mellom hvert bruk.

Vi kan impregnere skoene ferdig for deg

Nå kan du få skoene impregnert allerede når du kjøper dem. IMBOX er en maskin som på bare 45 sekunder gir skoene dine en jevn impregnering av høy kvalitet. En behandling varer mellom 6 og 12 uker, avhengig av hvor ofte du bruker skoene dine og hvordan du bruker dem. IMBOX-maskinene finner du i alle våre varehus, og du kan bestille IMBOX-impregnering når du kjøper nye sko på nett slik at du kan hente skoene dine ferdig impregnert. Les mer om IMBOX-impregnering her.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.