Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Prepping med Rotorbørster - slik gjør du det!

 

God glid er på mange måter nøkkelen til en god turopplevelse, uavhengig om du skal på tur med familien eller om du ligger i hardtrening mot vinterens store mål. Én av oppgraderingene som virkelig vil oppleves som et positivt bidrag, er å bytte ut de konvensjonelle håndbørstene med rotorbørster. Det gjør jobben både raskere og enklere, og ikke minst vil man få et mye bedre resultat. Mye av gliden avgjøres nemlig av god børsting!

Slik bruker du rotorbørstene før treningsturen

Rotorbørstene bruker du etter at du har glidet skiene og siklet av all overflødig glider. Start med rotorbørste av hestehår, og bruk deretter rotorbørste av stål for å fjerne resterende glider i sålen. Avslutt det hele med å polere skiene med rotorbørste av blå nylon. Skiene børstes i lange kontinuerlige bevegelser i fartsretning. Ved bruk av batteridrevet drill behøver du ikke tenke på omdreiningshastighet, mens du ved bruk av kabeldrevet drill bør redusere omdreiningshastigheten noe for å unngå for høy temperatur. 

Du er nå klar for en lang tur i skog og mark. God tur! 

 

Forberedelser til konkurranser 

Før konkurranser starter du med den samme prosessen som beskrevet for trening. 

Etter at skiene er børstet ferdig, som beskrevet over, kan du finne frem dagens topping. Som regel vil det publiseres smøreanbefalinger i forkant av skirenn, så følg gjerne disse anbefalingene. 

Start alltid med å varme opp smørejernet og fjerne rester av glideren med fiberlene rensepapir. Dette gjøres for å unngå at det blander seg med toppingen. Legg deretter et jevnt lag med pulver på skiene, før det varmes forsiktig inn i tråd med anvisningen på pakken. Pulveret varmes deretter ordentlig inn med den roterende filtbørsten. Nå som pulveres er varmet inn i sålen, børstes skiene med den blå nylonbørsten til alt pulver er fjernet og skiene er ferdigpolerte. Vær obs på at du ikke må benytte samme nylonbørste til topping og glider, da dette vil redusere effekten. 

Ofte vil man avslutte det hele med en flytende/kloss-topping. Toppingen påføres i tråd med anvisning. Enkelte flytende toppinger skal kun påføres, mens andre skal varmes inn med kork. Benytt da rotorbørsten av kork for innvarming, og den blå nylonbørsten for avsluttende polering. 

Skiene er nå konkurranseklare. Lykke til! 

Tips
Til toppen