Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Valg av ski til barn

Hvor lange skal skiene være og er det best å begynne med staver med en gang? Spørsmålene er mange for småbarnsforeldre som skal kjøpe ski til barna.


Den vanligste feilen foreldre gjør er å gi barnet feil eller dårlig utstyr. Den nest vanligste er å legge opp til altfor ambisiøse turer. Begynn forsiktig og la innlæringen skje på barnas premisser.


Her er vårt aller beste råd:
Når barn skal lære å gå på ski, er det viktigste at barnet selv synes det er gøy!

Det er viktig at barna ikke opplever håpløst bakglatte ski. Mange hevder at det første skiparet bør være smørefrie. Smørefrie ski er glimrende på hard snø og i isete og godt preparerte løyper. Er føret slik, har vi ingen betenkeligheter med å slutte oss til rådet, men på nysnø og løsere føre, er det ingen vei utenom skismøringen.

Barn er ærlige og du merker fort entusiasmen når alt fungerer. Petter til høyre er superfornøyd med skiene. Stian i midten er mer opptatt av matpakken. Det betyr nok at han er fornøyd med skituren.


Et tips:
Kjøper du vanlige smørbare ski til barna, må du smøre dem ordentlig. Finn ut om du er interessert nok til å engasjere deg i skismøringens kunst.

To år er tidlig

Hvor tidlig skal barnet få turski? Et generelt svar er den vinteren barnet er omtrent to år. Men det er tidlig. Da blir det mest for å føle hva skigåing er og å stå litt mellom skiene til de voksne. Du kan gjerne vente til det fyller fire, og det avhenger av barnets fysiske ferdigheter, motoriske evner og interesse for skigåing. Ikke stress - det gjelder både deg selv og barnet.

Ski og barn like høye

Skiene skal være litt kortere og i alle fall ikke lenger enn barnet. De skal være brede og godt innsvingte. Du kan med fordel vente til barnet nærmer seg meteren i høyde. Du finner kortere spesialski som oftest med lærbindinger, men disse er ikke fullgode alternativer.

Ikke for store støvler

Skistøvlene skal være romslige slik at du får plass til en tykk ullsokk og slik at det er luft rundt foten. Snør lissene fast men ikke altfor hardt. På denne måten vil barnefoten holde varmen samtidig som støvelen gir god støtte.

Med eller uten staver

Grunntrening på vanlig diagonalgang kan med fordel innøves uten staver. Det er en bedre måte å trene inn balanse og vektoverføring fra det ene beinet til det andre. Men skal dere på tur er vårt råd å ta med stavene. Som vi vet - barn vil ofte gjøre nøyaktig slik som de voksne.

Grunnprinsippet for vektoverføring kan med fordel innøves uten staver.


Prøv heller å få til ulike skileker der stavene er mellomstasjoner eller porter. Synes barnet dette er gøy, vil det fort komme seg opp til toppen igjen uten stavene og derved innøve fin balanse og vektfordeling.

Vil du lese mer om temaet er det flere tips i artikkelen Med barn på skitur.


Tips
Til toppen