PRISSKREDET fortsetter - og vi har fylt på med enda flere varer! Se alle tilbud

Klær

Oppdag vårt store utvalg av klær til den aktive utøver – uansett om det er friluftsklær eller sportsklær til dame, herre, barn eller junior du er på utkikk etter. XXL fører en rekke populære sportsklær-merker for enhver smak – velkommen til å handle sportsklær på nett eller i en av våre butikker.

Handle etter kategori

Å ha gode klær gjør aktiviteten både lettere og morsommere. Godt teknisk tøy skal ha god passform og bør være laget av materialer som kan puste, tørke raskt og være lette å bevege seg i. Slik tar du vare på sportsklærne så de varer lengst mulig.

Hvordan ta vare på treningstøy

1. Ikke la fuktige klær ligge i bagen eller i skittentøyskurven. I stedet er det lurt å vrenge klærne med innsiden ut og la dem lufttørke for å unngå vond lukt og mugg.

2. For å drepe bakterier kan du legge treningstøyet i fryseren. Frysing av klær bør imidlertid aldri erstatte det å faktisk vaske klærne i vaskemaskinen, men bør sees på som et supplement for å bli kvitt bakterier.

3. Før du vasker treningstøyet, bløtlegg det gjerne i vann og hvitvinseddik. Dette bidrar til å fjerne vond lukt fra treningstøyet ditt.

4. Fjern eventuelle flekker fra treningstøyet før vask.

Hvordan vaske treningstøy i vaskemaskin

1. Sjekk alltid veiledningen på vaskeetiketten så du vet hva plagget tåler av temperaturer og behandling.

2. Det finnes mange forskjellige typer materialer som også differensierer hvordan du skal vaske dem. Bomullsklær bør eksempelvis vaskes ved høye temperaturer, mens polyester og andre syntetiske materialer bør vaskes ved lave temperaturer.

3. Noen vaskemaskiner har et spesialprogram for sportsklær. Disse programmene er spesialtilpasset for å rense og beskytte materialet i klærne. Dersom det ikke er noe sportsprogram, bør du vaske treningstøyet på lav temperatur.

4. Bruk en liten mengde vaskemiddel, gjerne flytende da det er mer skånsomt for både klær og hud. Du kan også blande inn antibakterielle midler for å eliminere bakterier.

5. Du bør unngå å bruke tøymykner selv om det lukter godt. Skyllemiddel kan forårsake skade på syntetiske materialer samt påvirke plaggets pusteevne, og bør også unngås.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.