Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Kjøpsguide løpeskoNøytral - Mengdetrening asfalt
 

Adidas Energy Boost: Det nye flaggskipet til Adidas med den nye Boost mellomsålen. Meget god demping og fjæring i sålen, samtidig som den gir en god løpsfølelse. Skoen passer godt til lengre løpeturer på asfalt og grus.
 

Mizuno Wave Creation: En premium dempet løpesko for litt tyngre løpere. Mizuno Wave platen gir en stabil og god demping, og den tåler tung belastning. Meget god holdbarhet!
 

Tips: Innvester i et par godt dempede løpesko hvis du skal løpe på asfalt. Kroppen belastes mer på asfalt enn på grus og sti, noe som igjen kan føre til belastningsskader, hvis du ikke er godt trent.
 Stabilitet - Mengdetrening asfalt
 

Asics GT-2000 2: Perfekt sko for løpere som trenger litt stabilitet, og vil ha en godt dempet sko. Guidance line-teknologien leder foten i samme linje fra hælisett til frasparket. Oppdatert versjon av den gamle traveren GT-2170.

Mizuno Wave Paradox: Løpeskoen tar over for Mizuno Wave Nirvana, kjær blant mange løpere, når det kommer til premium stabilitet. Nirvana var noe tung, og med Paradox får du den beste kombinasjonen mellom vekt og stabilitet!
 

Tips: Om du heller innover når du løper (flat under foten) bør du velge en stabil løpesko, med oppbygning på innsiden.
 

 

Løping i terrenget
 

Salomon Speedcross 3: En ikonisk terrengsko perfekt for norske forhold! Skoen har et ypperlig grep, særlig på vått, mykt underlag, sommer som vinter. Et godt valg hvis du verdsetter en terrengsko med demping, og god stabilitet!
 

Inov8 X-talon: Favoritten til mange orienteringsløpere! Designet med et minimalistisk preg, for at foten skal gjøre stabilitetsjobben i ulent terreng. Dette kan kreve en tilpasningsperiode, men når du får trent opp foten kan du nyte godt av en fantastisk lett sko, med et suverent grep!

Tips: Dropp Gore-Tex hvis du likevel blir våt på løpeturen. En Gore-Tex sko er perfekt om en klarer å holde vannet ute, men på en løpetur i vått terreng blir skoa ofte våte uansett. En vanlig overdel vil dermed puste bedre, slippe ut vann, tørke mye raskere, og generelt gi en bedre løpsfølelse.
 Lettvekt – Konkurranse og intervaller
 

Mizuno Wave Sayonara: En helt rå lettvekter på 230/200 gram! Et ypperlig valg for de raske og eksplosive øktene, eller som en maraton sko, om du er vant til å løpe med mindre demping. Meget god løpsfølelse!
 

Adidas Adizero Adios: Favoritten til mange maratonløpere, og veier bare 209/190 gram! Et meget godt valg for den aktive løperen. Som med Sayonara er også løpsfølelsen i denne noe av det bedre på markedet!


Tips: Å rotere på forskjellige løpesko kan være en fordel både for skadeforebygging, og for varigheten på skoa. Det å rotere med et par lettvektssko i tillegg til et par mengdetreningssko kan derfor anbefales på det sterkeste.


 

Forfotsløping - BarfotskoMerrell Bare Access: En god inngang for deg som er lysten på å teste ut forfotsløping, med 0mm drop fra hæl til front, men med en 8mm dempet såle. En bred tåboks sørger for at tærne får fritt spillerom i stegavviklingen.


Vibram Fivefingers Bikila Evo: Ikonet på barfotsløping; Vibram Fivefingers, med sine karakteristiske sko. I Bikilaen får foten oppføre seg tilnærmet barfot da tærne er helt ”frie,” noe som er viktig for balansen og steget i forfotsløping. Denne modellen kommer med en såle på 8,5 mm, som kan være greit hvis det er første gang en skal bryne seg på forfotsløping. For de drevne er det Vibram KSO EVO som gjelder.
 

Tips: Det å løpe på forfoten krever stort sett en tilpasningsperiode. Musklene i foten, og særlig leggen, brukes på en helt annen måte enn det vi er vant til, når vi går eller løper, og lander på hælen. Dette kommer du til å merke, så det anbefales å starte rolig så en ikke får noen belastningsskader.

Ta en del korte turer (10-15 min) før du gradivs øker intensitet eller lengden. Ta for eksempelvis med barfotskoa med i en sekk når du løper i de tradisjonelle løpeskoa, å ta en kort del av økten i barfotsko. Et annet legendarisk tips er å ta tåhev når du pusser tenna, morgen og kveld, 2x15!

Tips
Til toppen