Ishockey

Se vårt brede utvalg av ishockeyutstyr til voksne, barn og junior her, enten du skal på ishockeytrening eller spille kamp. I XXL har vi alt du trenger til å spille ishockey – uansett hvilket nivå du er på.

Handle etter kategori

Hva er ishockey?

Ishockey, også kalt hockey, er en kontaktsport som spilles på hockeybaner som har streker og markeringer. Spillerne bruker spesialutstyr som hockeykøller, skøyter, hockeyhjelmer, hockeyhansker og hockeykøller. Kampene spilles av to lag med seks spillere hver, inkludert keeper.

Historien til ishockey

Den moderne ishockeyen som vi kjenner i dag sies å ha oppstått på slutten av 1800-tallet og deretter vokst og blitt verdensomspennende. Den er mest populær i Nord- og Sentral-Europa, samt i Nord-Amerika og i deler av Asia. Det arrangeres årlige internasjonale mesterskap og sporten har alltid vært en del av vinter-OL.

Hvor ofte spilles ishockey-VM?

Verdenscupen i ishockey er en turnering som arrangeres hvert år og spilles vanligvis i løpet av mai måned. Det første verdensmesterskapet ble spilt så tidlig som i 1930 og har siden blitt spilt på en rekke arenaer rundt om i verden. Blant annet har ishockey-VM funnet sted i Norge i både 1958 og i 1999, samt under vinter-OL i 1952.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.