Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Hvordan velge rett innebandykølle

 • Tips & råd fra sportavdelingen
 • Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor innebandy har blitt en populær idrett. Enten du er ung eller gammel, så er dette en fin treningsform som krever lite utstyr. De fleste skolene rund omkring i landet har dette som en aktivitet i gymtimen. Det er også populært med bedriftslag, og flere treningssentre tilbyr dette til sine medlemmer.

   

  Historie
  Sverige var et av de første landene som opprettet innebandy som en organisert idrett, og den første organisasjonen ble opprettet i 1981. Sverige, Finland og Sveits opprettet (IFF) International Floorball Federation i 1986 og fikk norsk tilslutning i 1992. Det første offisielle EM ble arrangert i 1994 og det var Finland som var vertslandet. Sverige var det første landet som hadde VM og dette var i 1996. Finalen ble spilt i globen og ca. 15 000 mennesker så Sverige slå Finland 5-0.

  Litt om spillet
  Innebandy er en lagsport, som spilles på en bane som har målene 20 x 40 meter. Banen er omringet av et vant som skal være 50 cm høyt og med runde hjørner. Det plasseres målbur på hver side av banen som spillerne skal score på. Ordinær spilletid er på 3 x 20 minutter, men dette kan reduseres til 2 x 15 minutter. Det kan være 20 spillere i en spilletropp, hvor 6 stykker er på banen . Lagoppstilling består av fem utespillere og en keeper. Man kan når som helst bytte spillere under kampen. Spillet går ut på å kun føre ballen med innebandykølla og score på motstanderens mål. Det er forholdsvis strenge regler i innebandy og det er ikke lov å løfte kølla høyere en hoftehøyde eller stoppe ballen med armer eller hode. Ved forseelse tildeles det ikke feilende laget frislag.

  Ønsker du oversikt over reglementet kan du besøke Norges Bandyforbunds nettside. Klikk her.

  Hvilken kølle bør du velge?
  Det er ikke noen fasit på hvilken innebandykølle du bør velge, men her er noen tips på hva du bør ta hensyn til.

  Alle innebandyskaft skal være merket med stivhetsgrad, dette betegnes som flex og det vil si hvor mye kraft som må til for å lage en svikt på kølla. Det stiveste skaftet som lages har en flex på 23mm og utover det så stiger skalaen. Alle skaft blir kontrollert av en uavhengig part og blir så merket godkjent om det består testen. Hvilken kølle som passer best for deg er avhengig av hvilket nivå du er på og hvordan du spiller. Det er lettere å spille med en kombinasjon av mykt skaft og mykt blad, da du vil få litt hjelp fra kølla mht. kontroll og ballfølelse. 

  Valg av riktig blad.
  Innebandyblad handler mye om spillestil og smak. Det du bør ta hensyn til er hvilket nivå du er på, og hvilken spillestil du har. Det som skiller bladene er blant annet ulik radius under bladet, skålstørrelse og hardheten. En god tilrettelegger og pasningspiller burde velge et blad med liten skål og bøy, dette vil gjøre at du ikke får så mye skru på ballen og pasningene blir mer presise. En spiller som skyter mye bør velge et stivt blad som har dypere skål da dette vil øke hastigheten og gi mer spinn på ballen.

  I likhet med skaft fungerer blad på samme måte. Myke blad vil gi deg bedre ballkontroll og ballfølelse mens harde blad vil gi deg mer fart på ballen. Er du nybegynner eller junior så er det anbefalt å bruke et mykt blad. 

  Valg av riktig bøy på bladet.
  Venstre (L) fatning bør du velge dersom du fører og skyter med innebandykølla på venstre side, dvs. at du holder høyre hånda øverst på innebandykølla.

  Høyre (R) fatning bør du velge dersom du fører og skyter med innebandykølla på høyre side, dvs. at du holder venstre hånda øverst på innebandykølla.

  Hvilken høyde bør du ha?
  Dette varierer fra hva man synes er komfortabelt. Men en god grunnregel er at innebandykølla skal nå opp til navlen. Da har man et fint utgangspunkt som føles komfortabelt for de fleste.  Om du velger en kortere kølle, så er det lettere å føre ballen og du får bedre kontakt med gulvet. Det negative er at du belaster ryggen mer og dette kan føles ukomfortabelt. Lengre kølle vil gi deg lengre rekkevidde men det blir vanskeligere å kontrollere ballen.


  Høyde / Køllelengde.

  105-115 = 60 cm
  115-125 = 65 cm
  125-135 = 70 cm
  135-145 = 75 cm
  145-155 = 80 cm
  155-165 = 85 cm
  165-175 = 91 cm
  175-185 = 95 cm
  185+     = 100+ cm

   
  Tips til bøying av bladet.
  Unngå å bøye på bladet uten at du varmer det først. Dersom du bøyer bladet uten å varme det, risikerer du at det blir brudd i bladet siden alle innebandyblad er laget av plast. Bladet må ikke være skarpt og bøyen må ikke overstige 30 mm dersom du spiller aktiv.


  Metode 1:

  1. Varm opp bladet med varmt vann. Det holder som oftest med varmt vann fra kranen, men man kan også koke opp vann.

  2. Vinkle bladet som du ønsker.

  3. Kjøl bladet i 3 til 5 minutter i kaldt vann.


  Metode 2:

  1. Varm opp hele bladet med varmluftpistol. Ikke punktvarm, for da kan du risikere at plasten smelter.

  2. Vinkle bladet som du ønsker.

  3. Kjøl bladet i 3 til 5 minutter i kaldt vann.

   

  Tips
  Til toppen