Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Høst og vintersykling

 

 

Når høsten og vinteren kommer er det mange som parkerer sykkelen for godt. Det kan være fristende å holde seg innendørs når gradestokken kryper nedover og regnet høljer ned. Er du imidlertid glad i å sykle kan vi love deg at om du våger deg ut på sykkelen i denne perioden vil du få noen fantastiske sykkelturer og spesielle opplevelser du ellers ikke ville fått.

Det er lite som får deg til å føle deg så levende som når du trosser elementene og opplever at du faktisk storkoser deg på sykkelsetet ute i kulda! Og når tanken på sykkelkompisen din som mumser potetgull og ser på Idol kommer snikende er det vanskelig å ikke glise.

Her serverer vi deg våre beste tips til hvordan du får størst glede av utesykling i den kalde årstiden.

Frost og snø

For deg som sykler i terrenget er perioden nå framover en fantastisk sykkelperiode: Stiene blir mer åpne grunnet løvet som blir borte, du får stiene mer for deg selv, og når frosten kommer åpnes det opp områder du ellers ikke kunne syklet på. Sykling på frossen myr er en opplevelse!

Når den første snøen kommer er det supert å sykle, men så kommer det gjerne en liten vakumperiode før stiene og skiløypene er blitt hardtråkkede. De beste forholdene for snøsykling får vi når en mildværsperiode etterfølges av en kuldeperiode slik at vi får en hard skarelignende såle. Du må gjerne sykle i preparerte skiløyper, men utvis stor ydmykhet ovenfor det opptråkkede sporet og skiløperne. Unngå å sykle over klassisksporet, og dropp skisporet om du merker at underlaget gir etter og du lager dype spor.

Disse favorittene ser du på våre hoder, føtter og hender i vinter:

 

 

 

Du trenger også gode vindtette og vannavvisende/vanntette ytterplagg. Vi anbefaler jakker og bukser laget spesielt for sykling. Disse har forbøyde armer og knær, og jakkene har gjerne lengre ryggstykker for å beskytte rumpa mot søle og skitt fra bakhjulet. Samtidig sitter de tettere på kroppen enn mer generelt friluftstøy og du unngår dermed at de flagrer og slår i vinden.

Moderne sykkeltøy har også fått veldig god stretch og bevegelighet, og mange av plaggene er blitt svært avanserte og byr på både topp værbeskyttelse og supre pusteegenskaper på en og samme tid. Se vårt rikholdige utvalg av sykkeltøy til høst- og vintersykling her!     

Vær også klar over at det ofte er de plaggene som kun er vannavvisende (men er vindtette/har vindtette paneler) som egner seg best til sykling i ruskevær. Disse balanserer på en utmerket måte pusteegenskaper og vanntetthet – slik at du totalt sett holder deg både tørrere og mer komfortabel enn om du hadde valgt et helt vanntett alternativ. Dette gjelder spesielt når det er minusgrader og tørrere i været. Bergensere kan se bort fra dette punktet (undertegnede har selv bodd seks år i Bergen og syklet da i full Gore-Tex vinterstid).  

Dette er plaggene vi sverger til når det blir kaldt og vått:  

     

 

Skotøy

I tillegg til hendene, er det på beina du raskest kommer til å begynne å fryse om du ikke har tatt de nødvendige forhåndsreglene. Om du sykler med sykkelsko vil du oppleve at det ikke skal bli spesielt kaldt før du begynner å fryse. Dette skyldes at foten dovner litt bort og at blodgjennomstrømmingen til føttene går tregere grunnet trykket fra pedalene.

Vi anbefaler at du velger et skopar som er litt romslig slik at du får plass til en god såle og en tynn varm sokk. Det er viktig at det ikke blir for trangt. Hvis du ikke har luft i skoene vil du garantert fryse. Utenpå skoene trenger du et varmt og vindtett skoovertrekk i neoprene. Vi selger også fullisolerte sykkelsko spesielt for vintersykling.

For deg som tross alle tiltak begynner å fryse på beina under vintersykling er det bare en ting å gjøre. Det er å bytte ut pedalene til plattformpedaler og benytte varme vintersko istedenfor sykkelskoene.

Piggdekk eller ikke? 

Tross gjengs oppfatning trenger du ikke piggdekk det meste av vinteren. I hvert fall om du sykler i terrenget vil et grovt stidekk med stort volum være et bedre valg så lenge det ikke er is. Er det fare for is er imidlertid piggdekket helt essensielt, og du får garantert bruk for det i løpet av vinteren. For deg som sykler mest på asfalt kan piggdekkene med fordel stå på hele vinteren da du ofte kan komme ut for partier med is. Når du sykler i trafikken er det greit å være på den sikre siden.

Har du havnet i uføret uten piggdekk og det er såpeglatt er trikset å ikke gjøre noen brå bevegelser. Både bremsing, svinging og akselerasjoner bør du være svært forsiktig med til du har kommet deg på trygg grunn igjen.

Tips og råd
Til toppen