Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Ha det gøy med barna i vinter

HA DET GØY MED BARNA I VINTER!

 

Legg bort elektroniske duppeditter og gjør heller noe gøy ute i den friske vinterluften. Det er utrolig deilig å være ute om vinteren, enten man går langrenn eller står alpint, men det er også masse annet å finne på. Her får du litt inspirasjon til andre morsomme ting å gjøre med barna.

 

Flaskebane

Bruk gjerne en strømlinjeformet drikkeflaske av plast og fyll den med vann. Hvis den er full av vann går det raskere, men det krever mer av banen for at flasken ikke skal kjøre ut.

 

Press en liggende flaske halvveis ned i snøen i en helling, og dra flasken nedover så den former en "bob-bane". Lag noen slake svinger, tunneler og hopp her og der, det gjør banen mye morsommere. Send flasken nedover fra toppen, så ser du fort hvor det trengs forsterkninger og doseringer. Ha en konkurranse, hvor det er om å gjøre å komme raskest ned. Det går også an å dusje flaskebanen med vann og la den fryse til over natten. Da går det skikkelig fort!

 

 

 

Iglo

Finn et flatt sted og tråkk underlaget jevnt. Tegn eller merk opp en symmetrisk diameter på igloen, gjerne med en skistav i midten og tau ut langs bakken. Bruk en god snøspade og form alle snøklossene lett kileformede, altså litt smalere og lavere i den innerste ene enden. Legg gjerne klossene først og form etterpå. Kileformede klosser må til for at iglooen skal lutes innover og bære seg selv, helt inn til senter av taket. Pass også på at alle klossene ligger helt tett inntil hverandre. Klossene bør være omtrent 25 cm tykke innerst, 40 cm ytterst og 70 cm lange. Bredden innerst og ytterst avhenger av diameteren på igloen, så tilpass dette mens dere holder på.

 

Det er ikke så lett å bygge iglo, men det er utrolig kult når man får det til! Bruk gjerne flere dager, så barna ikke går lei.

 

Snøhytte

Snøhytte er enkelt å bygge, hvis man først bygger en snøborg. Deretter lager man et tak med solide planker med snøklosser oppå. Kanskje det er så mildt ute at dere kan overnatte i den? Vi har alt dere trenger av liggeunderlag og soveposer.

 

Snøhule

Finn eller lag en stor snøhaug. Bruk en skikkelig snøspade og grav deg innover. Pass på at det er nok bæring i taket, ikke bli for ivrig. Pass på å merke godt rundt snøhulen når den er ferdig, så ingen tråkker gjennom den.

 

Aking

XXL har akebrettsnowracere og akematter. Vi har også noen utrolig kule rumpeakebrett som kan kobles sammen, så hele familien kan ake i tog. Det er utrolig morsomt!

 

 

Skicrossløype

Løypa bør lages i en lang bakke, så du får plass til flere hindre. Langrennsski gir bedre bevegelighet og er å foretrekke.

 

Ett hinder i løypa kan være såkalt orgeltramp. Står du i løypa, så tar du snø fra det ene benets spor og graver snøen over i det andre benets spor. Bruk en god snøspadeDa kjører man med én fot ned i en dump samtidig som den andre foten er oppå en hump. Veldig rart og moro! Lag gjerne tre – fire etter hverandre, det blir morsomst.

 

Ingen skicrossløype uten et hopp eller flere! Hoppene får ofte litt påkjenning, så det kan være lurt å bygge hoppene dagen før du skal bruke dem, så blir de fastere.

 

Sett staver eller grener i kryss som man må kjøre under. Det er også gøy og utfordrende for barna.

 

Legg gjerne inn en liten joggeøkt i løypa, for eksempel at man skal tilbake til start. Eller en liten sløyfe med en "rundingsbøye".

 

Skiskyting

Lag en liten rundløype for langrennsski, hvor det er lagt inn skytesoner. Man kan gjerne skyte med bue, det er veldig morsomt for barn og voksne i alle aldre. Husk sikkerhet ved skyting med bue.

 

Er barna større kan man også skyte med luftgevær eller luftpistol, både liggende og stående skytinger. Tenk sikkerhet og hold barna under oppsikt ved bruk av våpen. Følg gjeldende lover og regler.

 

Man kan også blåse opp masse ballonger og henge dem på trær, staver eller annet. For å skyte stikker man med, eller kaster stavene. Tilpasses barnas alder.

 

Et siste alternativ, særlig hvis snøen er kram, er å sette opp blikkbokser og kaste snøballer på dem.

 

Friidrett

Lag en konkurranse med f.eks. lengdehopp, høydehopp, kasting av snøballer oppi en bøtte, spydkasting med skistav, stafett og andre ting dere finner på sammen.

 

Snølykter

Lag en ring av snøballer med cirka 40 – 50 centimeter i diameter. Deretter legger du en ny ring oppå, litt mindre enn den første. Fortsett med ringer oppover til en pyramide, til toppen er nesten helt tett. Tenn et telys og sett inni, og tett hullet på toppen med en snøball eller to. Lag gjerne flere, det er jo så enkelt og fint!

 

Sjekk ut alle våre vinterleker for tips og råd til morsomme vinteraktiviteter! 

 
Tips og råd
Til toppen