FUD - Kvinand, 3D lokkefugl, 6 stk., none

200,-

Produktbeskrivelsearrow down icon
Prisen gjelder for 6 stk 3D lokkefugler. Lokkefugl som er lett å ta med seg og lett å bruke. Tar mye mindre plass enn tradisjonelle lokkefugler, men er i 3D, til tross for at de kan pakkes flatt.

OM FUD-LOKKEFUGLER
FUD-lokkefugler (Fold Up Decoys) er laget for å erstatte tradisjonelle lokkefugler, og fungerer enda bedre. FUD er ikke silhuetter, men helfigurer, selv om de kan transporteres og oppbevares flatpakket. FUD kan brukes både på land og i vann, og er selvopprettende i vann. Det betyr at dersom en FUD velter i vannet, så retter den seg opp til riktig posisjon igjen selv.

Det er lett å regulere FUD-figurene til forskjellige positurer, slik at de ser mer ekte ut enn tradisjonelle lokkefugler. På FUD kan f.eks. hodet bøyes ned, så det ser ut som FUD-figuren spiser. Tradisjonelle lokkefugler er støpt i en posisjon med hodet oppreist, noe som egentlig er et varsel til andre fugler om å være på vakt. Med FUD kan du sette flere fugler i forskjellige positurer, for å gi et naturlig og trygt inntrykk for levende fugler.

Bildet av fuglen på en FUD er trykket fra et faktisk fotografi av fuglen. Det er forseggjort og ser dermed ekte ut, i motsetning til malte figurer. Moderne teknologi gjør at FUD ikke blir så blasse i fargene, i motsetning til tradisjonelle lokkefugler. I tillegg er den ripefrie overflaten på FUD-figurene matt, slik at det ikke gir unaturlig blankhet og refleksjoner.

Materialet i FUD er sterkt og holdbart. En sammenslått FUD-figur tåler å bli tråkket på og kjørt over av en bil, og kan likevel fint brukes etterpå. FUD-figurene er også usenkbare, så om man i verste fall treffer med noen hagl, så flyter de fortsatt. Det eneste som evt. kan gå i stykker på en FUD er naglene som holder den sammen. De er laget i råsterk polypropylen, men hvis du treffer direkte med hagl så kan de svikte. Det følger derfor med ekstra nagler i hver pakke med FUD, og det er fort gjort å skifte ut en nagle.

FUD-figurer kan settes opp overalt, på is, grunner, land, trær, stubber eller andre steder du ønsker å ha en FUD. De tåler å fryses og hverken sprekker eller synker i kulda. De tåler også å ligge i bunnen av båten, selv med litt bensinsøl, fordi FUD også tåler bensin.

Sammenlignet med tradisjonelle lokkefugler tar FUD ca en fjerdedel av plassen under transport og lagring. En FUD-figur er lette å bære, og veier kun cirka halvparten av en tradisjonell lokkefugl.

Fugler ser i svart hvitt, med et annet UV-spekter enn oss mennesker. FUD-figurer er laget slik at de sees bedre av fuglene i dagslys, og FUD-figurene er mer livaktige enn tradisjonelle lokkefugler. Det er faktisk rapportert episoder der ørn og hauk har tatt FUD-figurer, i den tro at de var ekte fugler.


Alt du trenger følger med FUD-figuren. Snor, anker og bærekrok ligger skjult inni FUD-figuren, slik at det ikke blir vaser når man transporterer flere sammen. Det følger også med en "Fudslinger" i hver eske, en stropp som gjør at man kan bære FUD-figurer håndfritt.
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

close icon

Denne nettsiden bruker cookies

Bli med i XXL REWARD

Motta gode tilbud og utvidede garantier.