PRISSKRED! Varer for 500 millioner skal bort! Se alle tilbud

Fotball

I XXL har vi alt du trenger til fotball – uansett hvilket nivå du er på. Se vårt store utvalg av fotballutstyr til voksne, barn og junior her, enten du skal på fotballtrening eller spille kamp.

Handle etter kategori

Hva er fotball?

Fotball er i dag en av verdens mest populære idretter. Det er en lagidrett som spilles mellom to lag hvor hensikten er å få en ball inn i det andre lagets mål ved hjelp av føttene. Det er ikke tillatt å berøre ballen med verken hender eller armer. Det eneste unntaket er målvakten som har som oppgave å beskytte målet og som kan bruke hendene. Han eller hun kan imidlertid bare gjøre det innenfor straffefeltet, og foran eget mål. Hendene kan også brukes ved innkast.

Hva er egentlig fotballens opprinnelse?

Det er egentlig ikke kjent når fotballen ble oppfunnet, men det er spor som tyder på at sporten ble utøvet i Kina allerede for 2300 år siden. Ifølge FIFA var det også kineserne som fant opp fotballen.

Fotballkampens varighet

En fotballkamp varer i minst 90 minutter. Det spilles to omganger som varer 45 minutter hver. Det er om å gjøre å score flest mål og laget som har gjort dette vinner kampen. Hvis kampen er over og resultatet er likt, ender det uavgjort. Det finnes imidlertid unntak, dette gjelder for eksempel knockout-turneringer hvor du må ha en vinner. Da går kampen til ekstraomganger og deretter avgjøres eventuelt vinneren gjennom straffer.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Motta gode tilbud og utvidede garantier.