Gratis retur og bytte*

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp fra tidspunktet du mottar varene, i butikk og på nett.

*Gratis retur tilbys kun til XXL Reward-medlemmer, og som medlem har du 3 gratis returer fordelt på 12 måneder.

For ikke-medlemmer vil retur til nettbutikken medføre en returkostnad på 59 NOK.

Retur i XXL varehus er gratis, også for ikke-medlemmer, med unntak av varer som ikke kan returneres eller har særskilte returregler. Når du kommer til varehuset må du vise til ditt ordrenummer.

Slik returnerer og bytter du varer på xxl.no

Dersom du har en kundekonto hos oss med ordrehistorikk:

1. Logg inn på din profil.

2. Klikk på «Returnere» for å registrere retur på den ordren returvaren tilhører.

3. Via menyene velger du varen(e) du ønsker å returnere. Ønsker du å bytte til en ny vare, så plasserer du enkelt en ny bytteordre underveis i samme prosess og fortsetter.

4. Når retur er registrert, vil du kort tid etter få tilsendt en QR-kode per epost fra Posten.

5. Ta med deg returpakke og mobiltelefon med QR-kode til et av Postens innleveringssteder (postkontor / post i butikk). Hos Posten skriver du ut en adresselapp ved å skanne QR-koden, og fester den på pakken før sending.

6. Ta gjerne vare på kvitteringen fra Posten. Da kan du spore din egen retursending. (Den kan også spores via eposten hvor du mottok QR-koden).

Etter at vi har mottatt og håndtert din retur, så vil Klarna kreditere deg beløpet tilbake til benyttet kort (evt. din faktura). Du må beregne 7-10 virkedager etter du har sendt din retur innen retur er behandlet og kreditert av oss.

Hvis du samtidig bestilte en ny ordre med byttevarer, så blir denne normalt levert innen 1-4 virkedager fra tidspunktet du fullførte ordren. Bytteordren har selvsagt gratis frakt!

Dersom du ikke har en kundekonto med ordrehistorikk hos oss:

Registrer din retur her.

Vanlige spørsmål om gratis retur:

 1. Jeg har ikke brukt opp mine 3 gratis returer de siste 12 månedene, kan jeg overføre disse til neste periode?

  Det er ikke mulig å overføre ubrukte returer til neste periode. Det er 3 gratis returer fordelt på 12 måneder som gjelder.

 2. Kan jeg få gratis retur selv om jeg ikke er medlem i XXL Reward?

  Du kan returnere gratis i alle XXL varehus med unntak av varer som ikke kan returneres eller har særskilte returregler. Retur til nettbutikken vil medføre en returkostnad for ikke-medlemmer.

Les mer informasjon om unntak og andre returregler under.

Tilbakebetaling etter retur:

Kortbetaling: Klarna vil refundere deg beløpet tilbake til benyttet kort, enten du returnerer per post eller i et av våre varehus. Du blir kontaktet om de trenger ny kontoinformasjon.

Faktura: Logg deg inn på www.klarna.no for å få opp din oppdaterte faktura. Du finner også fakturaen i Klarna-appen. Du blir kontaktet om de trenger kontoinformasjon for kreditering.

NB! Det er dessverre ikke mulig å bytte til en dyrere vare hverken på kort eller faktura. Da må du returnere først og deretter bestille på nytt.

For at returen skal bli godkjent

Bruk ikke teip eller skriv rett på originalemballasjen når du sender retur. Husk at vi skal kunne selge varene på nytt. Pakk inn varen slik den ble levert. Ved retur er du ansvarlig for varen. Når du skal returnere eller bytte skal varen være ubrukt og returneres i en uskadd originalforpakning. Samtlige lapper og manualer skal sendes med. Be gjerne om kvittering fra Posten på at du har levert inn pakke til retur.

Returetikett
Du registrerer din retur på din profil og printer samtidig ut returetikett ved å følge stegene nevnt over. Har du behov for flere returetiketter, så kan du printe ut flere fra din profil.

Byttelapp?
Skal varen være en gave, så finner du byttelapp her.


Varer som ikke kan returneres

Pakk inn varen slik den ble levert. Om varen er brukt, originalemballasjen er skadet eller mangler medfølgende lapper, manualer, bruksanvisninger etc. godkjennes ikke returen og vi sender varen tilbake til deg.

(Unntaket er om varen leveres i en forpakning som ikke er mulig å åpne uten å skade forpakningen, f.eks. blisterpakning. Da har du som kunde rett til å åpne forpakningen for å prøve varen uten at du mister returretten.)

 • Badetøy: Ved bestilling av badetøy fra www.xxl.no må varen returneres/byttes per post til nettbutikken. Badetøy kan ikke returneres/byttes i våre varehus
 • Boxere og hipstere: Ved bestilling av boxere/hipstere fra www.xxl.no må varen returneres/byttes per post til nettbutikken. Boxere/hipstere kan ikke returneres/byttes i våre varehus
 • Bibshorts/-bukse: Ved bestilling av bibshorts/-bukse fra www.xxl.no må varen returneres/byttes per post til nettbutikken. bibshorts/-bukse kan ikke returneres/byttes i våre varehus
 • Tilvirkningskjøp – det vil si varer som er laget spesielt for deg, som spesialtrykte varer og lignende.
 • Ørepropper: Ved bestilling av ørepropper må varen returneres/byttes per post til nettbutikken. Hørepropper kan ikke returneres i våre varehus.
 • Registreringspliktige våpen: Årsaken er at slike våpen er å betrakte som spesialbehandlet vare i og med at kjøpet registreres på serienummer og rapporteres til Politiet med tilhørende papirer. Angrer man på kjøpet, må det eventuelt selges privat, og man må selv rapportere salget til politiet. Er det tekniske eller mekaniske årsaker, og det godkjennes som reklamasjon, bytter vi våpenet evt. til et annet tilsvarende våpen.
 • Ammunisjon med krutt: Årsaken er at dette betraktes som spesialbehandlet vare i og med at kjøpet registreres på våpenkort og rapporteres til Politiet ved forespørsel. I tillegg kan pakken åpnes og blandes med fremmed (hjemmeladet) ammunisjon. Dette kan medføre eksplosjonsfare.
 • Gavekort: Det er ikke mulig å returnere gavekort mot utbetaling av beløp.


Klarna og informasjonshåndtering:

For din egen sikkerhet ønsker ikke Klarna å spare detaljer om din bank. Derfor behøver de i enkelte tilfeller disse på nytt når de skal overføre pengene til deg. Du kan benytte ditt tilgodebeløp til å betale andre utestående fakturaer hos Klarna, eller de tilbakebetaler deg til din konto.

Vær oppmerksom på at Klarna behøver å motta litt opplysninger om deg for å gjennomføre utbetaling, samt kvittering som viser din innbetaling dersom beløpet overstiger 30 000 NOK. Du vil motta en mail fra Klarna om ditt tilgodebeløp og du kan følg stegene i mailen.

Retur på tvers av landegrenser

Det er ikke mulig å returnere og bytte på tvers av landegrenser.

Reklamasjon

Gjelder returen en reklamasjon, les mer her.

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!