Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

XXL Børsemakerverksted

Et flunkende nytt og fullt utstyrt børsemakerverksted står ferdig på XXL i Sandvika Storsenter. Dette verkstedet kan betjene kunder fra hele landet og i utgangspunktet er det ingen grenser for hva XXL´s børsemaker kan utrette med våpen.

Montering av lyddemper på rifle er en trend akkurat nå. Her gjenges et rifleløp.

Det er intensjonen at dette verkstedet skal betjene alle XXL-varehusenes kunder. Våpenet kan leveres i alle varehusene og hentes samme sted når jobben er gjort.

- Hva tror du at du får mest å arbeide med i XXL? - spør vi en smilende børsemaker som er kjempefornøyd med de nye maskinene og utstyret.
- Det blir nok mye gjenging av løp for montering av lyddempere. Det er veldig populært for tiden. Så blir det sikkert endel pipebytter og tilpasning av kolber og kolbekapper både for hagler og rifler, mener børsemakeren som også kan reparere det meste av dårlig vedlikeholdte våpen. 

- Hvis jeg har arvet en matt og rusten hagle fra oldefar, kan du få den blank og like fin som ny? - Da vil jeg først vurdere kvaliteten på hagla slik den var opprinnelig. Et det et mesterstykke vi har foran oss, vil jeg anbefale full oppussing og da vil den kunne bli like god som ny. Er det et enkelt og rimelig våpen, vil jeg nok ikke anbefale totalrenovering. Særlig ikke når jeg ser på de lave prisene på nye våpen her i XXL. Vi ber børsemakeren avsløre noen tips om våpenpuss. Oljet trestokk er fortsatt det vanligste og mange vil ha en blank overflate som også tåler røff bruk i terrenget på jakt. Det får du ved å bruke selvherdende stokkolje. Start med å pusse ned kolben for å fjerne gammel herdet olje. Begynn på korningsgrad 240, gå via 400 og avslutt med 1000. Bruk gjerne hjelpemidler som viskelær bak sandpapiret i krumminger og overganger Påfør herdende treolje med fingertuppen og gni ut med håndbaken. Sett til tørk og gjenta til du er fornøyd med resultatet. 

Har du en matt kolbe, kan det hende den er satt inn med kokt linolje som var vanlig før. Ønsker du å få den blank, må all linolje fjærnes og det er ikke så enkelt. Morten sier at da må kolben tas av og vaskes i varmt vann; gjerne med såpe for oppvaskmaskin. Det anbefales – på børsemakeres vis - stor sinkbalje ute i friluft med såpe og vann med gassbluss under. Kanskje like greit i slike tilfeller å få det gjort av børsemakeren. Vi vil ikke anbefale noen å ta fra hverandre et våpen uten å ha god greie på hva de driver med. Særlig hagler kan være kompliserte. Blir den lange kolbeskruen skrudd for hardt til, kan kolben sprekke når du skyter med den.

Sveisearbeid pågår i børsemakerverkstedet. 


Kontakt
Dersom du ønsker å benytte deg av våre børsemakertjenester, tar du med deg våpenet til et av våre varehus.

Tips
Til toppen