Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

Guider /

Jaktens beste bålpanne

Jakttid er høytid for alle dere jegere. De gode måltider og trivelig samling rundt bålet er en viktig del av dette høsteventyret.


Tekst: Britt Kåsin
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplevelsen blir ikke mindre dersom noe av de ”egne råvarene” kan puttes i gryta. Å wokke er svært lettvint. Det er ikke nødvendig med spesielle panner men har du en litt permanent leir, er bålrigg eller bålpanne å anbefale. Det dreier seg om å være praktisk og å få til den gode smaken og å hygge seg sammen.

Kutt gjerne opp alle ingrediensene hjemme og overrask hele jaktlaget med en velsmakende og sunn, varm lunsj eller middag.

800 g elg,-hjort eller reinsdyrkjøtt skåret i tynne strimler
4 store rå, skrelte poteter skåret i små terninger
2 løk, skrelt og finhakket
1 purre, renset, vasket og skåret i ringe
1 rød paprika, renset og skåret i terninger
300 g sopp, renset og skåret i tynne skiver
olje til steking
2 dl tyttebær
6 dl rømme
salt og pepper

 

Stek først kjøttet i varm olje og i små porsjoner

Denne porsjonen er beregnet til 4 sultne jegere. Det er viktig å wokke i mindre porsjoner. Begynn med kjøttet som tas over i pannen med varm olje. Kjøttstrimlene skal stekes bare så vidt møre før de tas over i en egnet bolle.

Deretter tas potetterningene i. De stekes raskt og tas over i en bolle. Løk og purre det samme i porsjoner. Til slutt er det paprika og soppen som stekes i puljer. Alt skal tilbake i pannen. Dette er en stor porsjon. Da kan det bli nødvendig å ta slutten i to omganger.

 

Skjær gjerne grønnsakene opp før du drar ut og stek alt i porsjoner

Ta i tyttebær og rømme. La det hele putre sammen noen få minutter. Om ønskelig kan det selvfølgelig tas i mer rømme og eventuelt mer tyttebær. Rømmesausen gjør så absolutt godt! Smak til med salt og pepper.

 

Med tyttebær og rømme til slutt, er mesterverket ferdig

Tilbehøret er nykokte poteter. Mange foretrekker mandelpoteter ute til et slikt herremåltid. De er raske å koke og smaken er herlig.

Blir du inspirert til mer sunn matlaging finner du flere oppskrifter på nettsidene til Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.

Tips
Til toppen