Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Weatherby-Historien om et kvalitetsvapen

Historien om Weatherby rifler begynte i 1940-årene.

I våpennasjonen USA var den rådende normen på den tiden store, tunge kuler med relativt lav utgangshastighet. Unge Roy Weatherby gikk i mot datidens norm og mente at mindre kuler med meget høy fart, ville være bedre da dette ga mer flattskytende kuler og bedre effekt i viltet.

Weatherby startet egen produksjon av rifler i mange kalibre under prinsippet raskest, kraftigst og størst. Alle Weatherbys rifler er testet før salg for å sørge for at alle skyter godt og presist. Det er mange år siden Weatherby innførte garanti om at alle rifler som forlater fabrikken, skal skyte 3 skudd på 100 meter innenfor 1,5 tomme (35 mm) med fabrikkammunisjon.

Den mest kjente riflemodellen fra Weatherby heter Mark V (Mark five). Denne ble laget for å tåle ekstremt høyt trykk, hvilket også var nødvendig for å tåle de nye kraftige kalibrene. Mark V har etter hvert fått legendestatus i Weatherbys hjemland USA, og lages også i dag med ekstreme krav til soliditet.

Roy Weatherby har prøveskutt og sjekker anslagsenergi "the natural way".

Weatherbys prinsipp var å ha den kraftigste patronen innen hvert kaliber. Den mest kjente patron under Weatherby-navnet er 300 Weatherby Magnum. Denne så dagens lys i 1944 og er basert på samme hylse som den kjente .375 HH, men strupet ned til .30 kaliber. Dette er en svært flattskytende patron, som nedlegger alt lovlig vilt i verden, foruten The Big 5 i Afrika hvor minstekravet er kaliber .375. Som eksempel på denne patronens effekt, kan vi gjøre en sammenligning med det klassiske kaliberet 30-06: Ved bruk av 180gr kule, vil .300 WbyMgn ha større anslagsenergi på 200 meter enn 30-06 har på 100 meter. Dette underbygger igjen gamle Weatherbys prinsipp.

I dag produseres fortsatt Mark V etter de samme prinsipper. I tillegg tilbyr Weatherby den rimeligere rifleserien Vanguard med to låseklakker (mot ni i Mark V). Weatherby er en av få våpenprodusenter som stadig tilbyr skriftlig nøyaktighetsgaranti med hver rifle. Weatherby har suksess og god vekst både med Mark V og Vanguard-seriene og tilbyr også halvauto hagler, pumpehagler, sideliggere og over/under-hagler.

Tips
Til toppen