Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Vibram Fivefingers FAQ

 

 Vibram Fivefingers FAQ

 

Ofte spurte spørsmål:

 

Du kan forvente å bli spurt mange spørsmål når du bruker Fivefingers. Alle legger merke til dem, og det er for så vidt ingen overraskelse – Fivefingers er en revolusjon innen fottøy. Her er noen spørsmål vi ofte får som kan hjelpe deg å skille fakta fra oppspinn om hva som er best for føttene dine (og resten av deg). Og det kommer til å gi deg noen gode svar til folk som ikke kan slutte med å se på føttene dine…

  1. Hvorfor skal jeg bruke sko som ikke gir føttene mine støtte?
  2. Jeg har svake ankler, vil det beskytte meg fra skade dersom jeg bruker Fivefingers?
  3. Hvordan kan det å bruke Fiverfingers hjelpe mot ryggsmerter?
  4. Kommer Fivefingers til å hjelpe meg til å løpe raskere?
  5. Kan jeg bruke Fivefingers i treningsstudioet?
  6. Kan jeg bruke Fivefingers i vann?
  7. Du må bruke Fivefingers med bare føtter. Lukter de?
  8. Hvor lenge varer Fiverfingers?

S. Hvorfor skal jeg bruke sko som ikke gir føttene mine støtte?
Ble du født med joggesko på beina? Trodde ikke det. Kroppene våre, når de er stille eller i bevegelse, har all den støtten de trenger fra bare føtter, såfremt vi ikke lar alle de musklene bli late. Og de kommer til å bli veldig late hvis du bruker joggesko som demping og vinkler føttene dine på en unaturlig måte.

S. Jeg har svake ankler, vil det beskytte meg fra skade dersom jeg bruker Fivefingers?
Joggesko øker risikoen for å forstue ankelen ved å heve foten fra bakken – akkurat som stiletthæler. Å bruke Fivefingers vil øke ankelstyrken og fleksibiliteten. Du kommer til å være mer oppmerksom på hvordan foten din treffer bakken, og dette vil forbedre balansen og fotposisjoneringen mens du beveger deg, og beskytter deg fra alle leddskader.

S. Hvordan kan det å bruke Fiverfingers hjelpe mot ryggsmerter?
Å bruke Fivefingers forbedrer innrettningen av ryggraden din og hoftene når du tilpasser fotposisjoneringen din. De hjelper deg også til å aktivisere mellomgulvet og magemusklene. Alt dette fører til mye mindre press og anstrengelse for ryggen din.

S. Kommer Fivefingers til å hjelpe meg til å løpe raskere?
Hvis du er villig til å bruke nødvendig tid på teknikken din, er svaret ja. Du kommer til å finne ut at løpssteget ditt blir lettere ettersom du justerer til en ikke-støttende sko. Mindre av energien din vil bli brukt til å treffe bakken, og mer av den kan bli konsentrert på å bevege seg framover. Chi Running og Pose Method er begge løpestiler som virker bra med Fivefingers.

S. Kan jeg bruke Fivefingers i treningsstudioet?
Fivefingers er ideelle for trening i treningsstudio. De har lukkede tær, så det er ikke noen helse-eller sikkerhetsproblemer. De gir deg utmerket feste på enhver overflate. De hjelper deg også til å aktivisere mellomgulvet og kraftsenteret ditt, svært viktig for enhver type motstandstrening.

S. Kan jeg bruke Fivefingers i vann?
Ja. Fivefingers tilbyr utmerket grep under våte forhold, og de tørker svært raskt. Sprint og Flow er best for raskt flytende vannaktiviteter – surfing, vindsurfing, fisking, rafting etc. De har fester som holder dem på i sterke strømmer. Flow har også ekstra isolasjon, ideelt for kaldere vannforhold.

S. Du må bruke Fivefingers med bare føtter. Lukter de?
Ja, og det vil resten av treningsutstyret ditt også gjøre hvis du ikke vasket det. Bare kast dine Fivefingers inn i maskinen på et mildt, varmt program med ditt vanlige vaskemiddel – bruk gjerne en pose for finere klær hvis du ønsker. Heng dem til tørk, og de er klare til bruk neste morgen. Du kan også bruke Injinji-sokker eller X-Toes i dine Fivefingers for å holde deg varm og redusere luktfaktoren.

S.  Hvor lenge varer Fiverfingers?
Løpere har loggført godt over 1000 km i ett enkelt par – men ikke alt i ett løp så vidt vi vet! Fivefingers er laget med Vibram gummisåler. Vibram gummi har lenge vært industristandarden for de beste tur- og fjellfottøyene. Sålen er laget for å vare i lang tid, selv på de mest grove overflater.

 

 

All informasjon er hentet fra www.Barefootrunning.no

Tips
Til toppen