Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Tips om hodelykter

 • Tilbake til tips & råd fra villmarksavdelingen
 • Miljobilde_Silva_Headlamp_1.jpg


  Tips om hodelykter

  Etter at dioder inntok hodelyktarenaen, er utbredelsen av hodelykter økt voldsomt. Mindre og lettere lykter er enda bedre enn før.

  Bruken av hodelykter har eksplodert etter at dioder erstattet de vanlige glødepærene. Her er årsaken: Den såkalte LED-dioden (Light Emitting Diode) lyser kraftig uten å avgi varme, og bruker derfor mye mindre energi. Levetiden på batteriene er betydelig forlenget og vekten på både batteriboksen og selve lyskassen er bare en brøkdel av det som var vanlig på hodelykter for noen år siden.

  De små diodelyktene kommer med forskjellig antall dioder – vanligvis fra 1 stor og opptil 8 små og alle kombinasjoner av dette. Mange modeller har styrkeregulering fra 2 til 3 trinn. Utviklingen går fort, og de ledende produsentene, Silva, Magicshine, Led Lenser, Olight og Princeton kommer stadig med nyheter på dette markedet. Det er stor konkurranse, synkende priser og bedre produkter foran oss. Syklister, skiløpere og villmarkinger har fått mye å glede seg over.

  Silva har kommet med ny toppmodell innen LED-lykter - Sprint intelligent Light-serien. Disse lyser sterkt og har en helt ny konstruksjon for bedre breddelys. Finnes i Sprint serien. Denne er imponerende og har blant annet batterivarsler når 25% av batterikapasiteten gjenstår.

  Ved første øyekast er Led Lenser H7 ikke imponerende, men skinnet bedrar. Denne lykta kan lyse opptil 190 meter ifølge produsenten. Her har det også dukket opp sterke alternativer fra f.eks Olight. Olight er en Japansk produsent og er kjent for sine slitesterke lykter med imponerende lysstyrke.

  Diodelykter med 3 til 5 små dioder, gir ganglys opptil 20 meter. Enkelte modeller, som Olight H15 og Led Lenser a 41og Led Lenser H7, har spesialutviklet en større diode på 3 - 5 watt som gir lys 60 - 70 meter.

  Bærbar lysløype
  Ønsker du det kraftigste lyset, kan du velge mellom toppmodellene fra Silva og Magicshine. Begge leverer lykter med over 1000 lumens styrke, noe som er mer enn nok til alle former for aktiviteter. Dette er LED-lykter som gir deg din egen, bærbare lysløype, og nærmere billys kommer du ikke. Her har du LED-belysning som varer en lang treningsøkt.
   

  Tips
  Til toppen