Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Hvorfor bruke 2XU kompresjonstøy?

 • Velg riktig sports-BH
 •    Hva har den norske OL-mesteren i padling, Eirik Verås Larsen, Larvik håndball og Thor Hushovd til felles, foruten å prestere på aller øverste nivå i sine respektive idretter? 

  De bruker alle kompresjonstøy fra 2XU. 


  Fra å være noe folk forbinder med støttestrømper for den eldre garde, har kompresjonstøy de siste årene for alvor blitt tatt inn i varmen av idrettsfolket. Stadig flere mosjonister og treningsglade har også fått øynene opp for kompresjonstøy, i så stor grad at noen av kompresjonsplaggene fra 2XU er blant bestselgerne hos XXL.

  Ikke uten grunn. 

   

  Strammere enn vanlig treningstøy
  Den umiddelbare forskjellen på en vanlig treningstights eller trøye, og et kompresjonsplagg er at kompresjonstøyet vil føles mye strammere på, og det vil føles som det trykker mer mot kroppen.

  Ved hjelp av gradert kompresjon, der ulike deler av plagget har ulik grad av kompresjon, øker blodsirkulasjonen og musklene får raskere tilførsel av oksygen, som gir gunstige effekter i trenings- og konkurranseøyemed.

  Uavhengig forskning, utført av Australian Institute of Sport i 2010, viser blant annet at 2XU kompresjonstøy har svært positiv effekt på musklene, især ved langvarig aktivitet. Blant gevinstene er forbedret prestasjonsevne, mindre stølhet i muskulaturen, mindre hevelse i muskulaturen, lavere puls og bedre opprettholdelse av prestasjonsevnen mellom økter.
   
   

   

  Fordeler med kompresjon
  Under får du en oversikt over noen av de viktigste effektene kompresjonstøy har på kropp og muskulatur før, under og etter trening:

  Bedre blodsirkulasjon – Den graderte kompresjonen i 2XUs plagg gir et økt trykk i venene, slik at blodet raskere returnerer til hjertet og lymfeknuter. Dette gir hurtigere og bedre sirkulasjon, slik at muskulaturen raskere varmes opp. Det økte trykket i venene reduserer også risikoen for blodpropp, væskeansamlinger og hevelser i føtter og legger.

  Økt prestasjonsevne – Musklene utsettes for slag og vibrasjoner når du trener, og dette er en viktig grunn til muskeltretthet. Kompresjonsplagg reduserer den belastningen, ved å gi ekstra støtte til muskulaturen, i tillegg til økt blodgjennomstrømning og raskere oksygentilførsel. Det reduserer muskeltrettheten, og bidrar dermed til økt utholdenhetsevne, lavere puls og mer kraft, som igjen gjør at du presterer bedre.

  Raskere restitusjon – Ved å redusere muskelvibrasjoner og slag, reduseres også skader i muskelfibrene, samtidig som kompresjonstøyet begrenser hevelser i muskulaturen. Sammen med økt blodsirkulasjon gjør dette også at reparasjonen av musklene skjer raskere, slik at restitusjonstiden kortes ned.

   

   

  Under ser du et utvalg av langermede kompresjonstrøyer og lange kompresjonstightser:

   

   

  Under ser du et utvalg korte kompresjonsplagg fra 2XU:

   
  Merk at du vil få best kompresjonseffekt med de langermede trøyene og lange tightsene. De korteermede trøyene og korte tightsene er imidlertid supre alternativer i varmt vær og inne på studio.
  For å få unyttet kompresjonseffekten maksimalt er det dessuten viktig at du velger riktig størrelse, slik at plaggene blir stramme nok.

  Under finner du størrelsesguiden til 2XU:

   

   

   

  Trykk her for å se hele vårt utvalg av fra 2XU

  Tips
  Til toppen