Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Historien om tova tøfler

 • Tips & råd fra skoavdelingen
 •  

  Historien om TOVA begynte i 2002, da en familie bestående av mamma, pappa og to (etterhvert tre) barn flyttet til Mongolia. Her fikk de være med på et Norad-støttet bistandsarbeid, hvor mennesker fikk opplæring i toving av ullprodukter.

   


  Produktdesign på høyt nivå

  Rollen var å etablere salgskanaler for tovede ullprodukter. Ved å opprette et samarbeid mellom norske og mongolske designere nådde produktene et høyt nivå, både når det gjaldt uttrykk og kvalitet. De er nå tilbake i Norge og er veldig glade for å videreføre dette arbeidet gjennom TOVA.  Bistandsarbeid blir næringsutvikling

  Sunnmørsk gründerånd og "stå-på-vilje", sammen med gode støttespillere i Norad og Innovasjon Norge, har vært nødvendig i etableringsfasen. I dag livnærer flere hundre mongolske familier seg som et resultat av dette arbeidet, og omkring 80 er fulltidsengasjert av Tova. Bistandsprosjektet har blitt til næringsutvikling, og mottagere av bistand har blitt arbeidstakere. Produktene får du kjøpt i butikker over hele Norge!  Rettferdig handel
   

  Millioner av mennesker får ikke det de har krav på. Mange lever med lave lønninger, utrygge arbeidsforhold og dårlige levekår. Etisk handel dreier seg om å oppnå anstendige arbeids- og miljøforhold der varene vi forbruker blir laget. Da må vi som forbrukere være bevisste i våre valg.

   

   

  Lønninger i forhold til levekostnader

  Tova har vært medlem i Initiativ for etisk handel (IEH) siden våren 2008. IEH er en pådriver og et ressurssenter for etisk handel. Produksjonen foregår i det nordlige Mongolia, mot grensen til Sibir. I dette området er det svært høy arbeidsledighet. Tova legger vekt på at arbeiderne skal ha en anstendig lønn. Det betyr at de skal kunne leve av den, med ordinær arbeidstid. Lønningene blir justert i forhold til levekostnadene, noe som er viktig i et land med svært høy inflasjon.

  Velferdsordning

  Tova har investert i et godt produksjonslokale, hvor de ansatte har gode arbeidsforhold, sommer som vinter. De får servert to gratis måltider hver dag, og det er etablert velferdsordninger. Alle ansatte får dekket trygdeforsikring (social incurance) og det blir stilt krav til underleverandører om å gjøre det samme.

   

   

  Tryggere sosiale vilkår

  Å være fattig er en stor utfordring, og den blir enda større når gradestokken om vinteren kryper under - 40°... Det å ha arbeid utgjør en betydelig forskjell. Med jobb kan man brødfø familien sin, barna får utdanning og de kan leve under trygge sosiale vilkår.

   

  Etterspurt råvare = verdifull inntektskilde

  Mongolia er et Steppeland, og på de endeløse steppene beiter store dyreflokker. Det er merinoull fra den finullede sauerasen  vi bruker i våre produksjoner. Når saueflokkene skal klippes, drar Tovas ansatte ut for å gjøre avtale med de enkelte sauebøndene og hente ulla. De velger ut den gode ulla som er egnet til tøffelproduksjon. Tidligere lå ulla og råtnet, nå er den blitt en etterspurt råvare, og en verdifull inntektskilde for sauebøndene. Sålen på tøflene er forøvrig laget av geiteskinn, og bein- og hornmateriale i eventuelle knapper.

  Til toppen