Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Gore-tex guide

Gore-Tex® - garantert å holde deg tørr

Garantert vindtett, vanntett og pustende. Det er tre av grunnene til at Gore-Tex er blitt en representant for kvalitet av ypperste klasse når det gjelder sko og klær.

 

Slik så Gore-Tex® dagens lys

I 1969 utviklet Bob Gore ekspandert polytetraflouretylen - kjent som ePTFE, ved hurtig strekking av PTFE under spesielle forhold. Dette ga et svært sterkt, mikroporøst materiale med flere unike egenskaper, blant annet meget lav vannabsorpsjon.

Med utgangspunkt i ePTFE, ble Gore-Tex® introdusert i 1978, og med det så også de første helt vanntette og pustende ytterplaggene dagens lys.

Siden den tid har Gore-Tex® blitt synonymt med ytterplagg og sko som takler selv de tøffeste værforholdene.

Mål på vanntetthet

Vannsøyle er et mål for hvor vanntett et plagg er, og sier noe om hvor stort vanntrykk et plagg tåler før vannet går gjennom og man blir våt. 

Til vanlig bybruk i lett regnvær, vil en vannsøyle på 5000 mm ofte være nok for å holde deg tørr, men det er normalt å angi 10.000 mm vannsøyle som en nedre grense for når et plagg vil være helt vanntett. 

Ved bæring av sekk, eller hvis du sitter på vått underlag, vil det gjerne kreve et plagg med enda høyere vannsøyle (minimum 12.000 mm vannsøyle) for å unngå at vannet trenger gjennom og gjør deg våt.

 

Hva gjør Gore-Tex®-membranen så bra?

Gore-Tex®-membranen består av over ni milliarder mikroskopiske porer. Porene er ca 20.000 ganger mindre enn en dråpe vann, men samtidig 700 ganger større enn et molekyl av vanndamp. Det gjør at vanndråpene ikke klarer å trenge gjennom utenfra, mens vanndamp, i form av svette/fuktighet fra huden din, slipper ut.

Vannsøylen på Gore-Tex®-produktene vil variere noe, men alle plaggene ligger langt over grensene for hva som regnes som vanntett. På de mest avanserte plaggene, oppgir Gore-Tex® selv at vannsøylen ligger på minimum 28.000 mm.

Dermed er du beskyttet mot vann og vind, samtidig som fukten innenfra slipper ut, slik at du holder deg tørr og komfortabel, og ikke klam.

I tillegg til å være vanntett, vindtett og pustende, er produkter med Gore-Tex® svært slitesterke, og tåler både mye og tøff bruk uten at egenskapene forringes.
 

Gore-Tex® Paclite

Gore-Tex® Paclite er det som gjelder når hensynet til vekt og plass veier tungt, uten at du vil ofre kvalitetene til Gore-Tex. Klær i Paclite har Gore-Tex® vann-, vindtette og pustende egenskaper, samtidig som plaggene er svært lette og enkle å pakke sammen.

Når du har liten plass i sekken og stort behov for klær som beskytter mot vær og vind, er Gore-Tex® Paclite et suverent valg. 

Enkelt vedlikehold

Dessuten er Gore-Tex® enkelt å vedlikeholde, og beholder kvalitetene sine, selv etter mange vask. 

Etter mye bruk og vasking, vil du likevel kunne oppleve at vanndråpene ikke lenger perler av ytterstoffet, og at jakken eller buksen føles tung og våt, til tross for at du holder deg tørr på innsiden.

Da er det lurt å reimpregnere Gore-Tex®-produktet ditt.

Med impregnering beregnet på pustende, vanntette syntetprodukter, kan du raskt få plagget til å føles som nytt. Følg anvisningene på produktet, og du vil se at vann og smuss enkelt preller av.

Kilde:

Gore-Tex® (http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/home)

 

 

Tips
Til toppen