Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Fivefingers - Bruksområde

 

Vibram FiveFingers - Løping

Hva kom først: støtdemping eller føttene som trengte det?

Vel, sannsynligvis demping – ettersom vi alltid finner opp ting som gjør livet vårt enklere. Men enklere betyr ikke alltid bedre. Løpesko bruker silicon gel, EVA skum, luft eller en kombinasjon av alle 3 for å dempe, beskytte helen, støtte lengdebuen og pronasjonskorrigere. De er det samme for foten som en Stressless stol; den gjør all jobben for deg, mens musklene i foten forblir – avslappet.

Back To Nature

Fordelene ved å løpe barbeint har lenge vært støttet av vitenskapelig forskning, trenere og utøvere som overbevisende har vist at trening uten sko får deg til å løpe fortere, lengre og pådra seg færre skader. Studiene av bevegelsene når du løper barbeint, viser at man lander naturlig på forfoten, midt under kroppens tyngdemidtpunkt. Dette resulterer i optimal balanse, økt stabilitet, mindre belastning og økt fremdrift.

Running in FiveFingers improves agility, strength and equilibrium, plus delivers sensory feedback that allows runners to make immediate corrections in their form. This greatly improves running efficiency.” Dr. Ivo Waerlop (kiropraktor & ekspert ganglagsbiomekanikk i sport).

Det å løpe med Vibram FiveFingers er en investering; det krever tålmodighet og pågangsmot, når man igjen skal trene opp svakheten og ubalansen i en fot som har brukt en mannsalder i vanlige sko. Er du en av dem som legger ned timene som trengs så er gevinsten fantastisk!

Men hva med støtene fra underlaget?

Minoru Kanetsuka Sensei, en av verdens fremste Aikido utøvere og trenere, overhørte en av studentene sine som snakket om å løpe en maraton.

Han så på han alvorlig og sa: ”Husk, når du sparker på Jorden, så sparker den tilbake”
Løpere ”sparker” Jorden alt for ofte når de løper, og lager et høyt klask med sålen når de treffer asfalten. Hadde de løpt barbeint ville føttene, via sensorene i fotsålen, alarmert dem om faren: smerte. Dette ville fått dem til å stoppe eller å endre løpestil. God løping er harmonisk, ikke irriterende

 

 

Vibram FiveFingers - Spasering

”Spasering, godt for kropp og sjel”

Vibram FiveFingers er laget for dem som forstår at poenget med å forflytte seg er å ta hele opplevelsen inn over seg: å treffe folk, naturen og nytt landskap.

FiveFingers gir deg bedre kontakt med omgivelsene dine – uansett hvor du går. De fungerer som bindeleddet mellom kroppens sensorer og bakken, og gir deg subtile signaler som stimulerer kropp og sjel. Med FiveFingers vil du oppdage en mer naturlig og lettere gange.

Med en gjennomsnittlig vekt på 170 gram er det ikke rart at mange har FiveFingers som sine favoritter når de skal pakke skotøy til vandreturen, reising eller daglig gåturer.

 

 

Vibram FiveFingers - Klatring

FOR KLATRING

Vibram har vært en av de fremste produsentene inne klatresko i mer enn 70 år, og FiveFingers er perfekte til klatring på flere områder.

Før klatringen

Ved å bruke FiveFingers før klatring stimulerer man musklene i føttene, noe som gjør dem mer smidige og aktive. Etter en tids bruk vil også føttene bli sterkere og mer balansert, og dermed bedre vektdistribusjon og økt muskulær utholdning under belastning.

Friklatring

Barbeintklatring, i likhet med barbeintløping, blir ofte utøvd for å styrke foten og ned del av benet. Denne typen klatring gjør at man ikke kan belaste et punkt på foten med like mye vekt og dermed må man fokusere mer på å fordele vekten.

Denne typen klatring er ikke optimal for mer tekniske klatreruter (hvis man ikke heter Tom Perry (hyperlink som i barefootinc/fiveingers/climbing)), men vil gjøre teknisk klatring i vanlige klatresko lettere ved at man har en bredere plattform for balanse og styrke.

FiveFingers tar også buldring opp til et nytt nivå, med mer fleksibilitet og sensitivitet i bevegelsene.

Etter klatring

Etter å klatret i 10 timer i et par Five Ten Anasazis er føttene dine sammenpresset og slitne. Ved å bruke et par FiveFingers etter klatring får tærne igjen beveget seg fritt, som igjen fører til at restitusjonstiden blir kortere og bedre.

 

 

 

Vibram FiveFingers - Vannsport

TIL VANNSPORT

FiveFingers ble i begynnelsen omfavnet av seilere som et teknisk fottøy til kappseiling, men ble raskt også favoritten blant kajakkere, paddlere, surfere og fiskere som satte pris på grepet, kontrollen og kvaliteten.

Kolleksjonen til Vibram har stadig blitt utvidet, og dem som vil ha FiveFingers til vannsport kan nå velge mellom flere modeller. Sprint og KSO har begge ankelstropper som gjør at den sitter komfortabelt i alle slags aktiviteter. Flow-modellen har 1,2mm neopreneoverdel som holder føttene varmere i kaldt vær og raske stryk. Flow vil også bli tilgjengelig med Trek sålen for ennå bedre grep i løst og gjørmete terreng.

 

 

 

Vibram FiveFingers - Treningssentre

PÅ TRENINGSSENTRE

Barbeinttrening

Ved å bruke Vibram FiveFingers kan du nyte friheten ved å trene barbeint uten å bryte reglene om helse og sikkerhet på treningssentrene. 
Mange PTer trener barbeint når det er mulig for å utnytte de fysiske fordelene:

 • Ideal linje mellom bekken og ryggrad
 • Optimal løfteplattform
 • Raskere restitusjonstid
 • Større følsomhet og tilbakemelding fra sensorene i foten
 • Forsiktig spredt mellomfot
 • Bedre balanse og stabilitet

FiveFingers er utrolig lette og fleksible, som betyr at du ikke trenger å bære med deg tunge og store joggesko. I tillegg er Vibrams gummisåle slitesterk og griper godt også på våte underlag.

 

 

 

 

 

Vibram FiveFingers - Yoga/Pilates

FOR YOGA OG PILATES

Ved å bruke FiveFingers når du utøver yoga, pilates eller andre aktiviteter som man normalt er barbeint, kan man øke komforten, balansen, ytelsen og den generelle følelsen av kontroll. Dette ettersom mange av stillingene og øvelsene man utover baserer seg på fleksibilitet og stødighet fra føtter og ben.

FiveFingers gir ikke bare et sikrere fotfeste for å øke balansen, men oppleves også som et ekstra hudlag som flekser enkelt ved hver bevegelse man gjør. De individuelle ”fingrene” gjør at tærne oppfører seg separat og normalt, som igjen gir en fantastisk stabilitet og støtte. I tillegg holder FiveFingers føttene dine varme, rene og komfortable slik at du kan fokusere på treningen.

Våre nye modeller Performa, Performa Jane og Moc er spesielt utviklet nettopp for yoga og pilates.

 

 

 

 

 

Vibram FiveFingers - Kampsport

FOR KAMSPORT

FiveFingers brukes nå av utøver i mange disipliner:

 • Kickboxing (Mat Gardner)
 • Boxing (IBO Welterweight Lovemore N’Dou)
 • Zen do kai karate (Renshi Guro Mike Waite)
 • Capoeira (Contra Mestra Meirelou)
 • Jow gar kung fu (Sifu Nathan Head)
 • Shaolin kung fu (Master Shifu Brett Shi Xing Wu)
 • Filipino stick fighting (Grand Master Ernesto G Presas Jr)

FiveFingers blir brukt av kampsportutøvere på 3 måter:

 • Dagligdags bruk – Ved å få kroppen i riktig posisjon og aktivisere føttene og anklene i vanlige aktiviteter som spasering og stå stille.
 • Trening – Både ved styrke- og kardiotrening vil FiveFingers øke kraften en utøver kan prestere.
 • Kamp – Utøvere har rapportert en signifikant økning i fart og reaksjonstid, samt økt kraft.

 

 

 

 

 

 

 

Vibram FiveFingers - Rehabilitering

FOR REHABILITERING

I tillegg til bruk i forbindelse med sportsøvelser, brukes også FiveFingers av kiropraktorer, fysiologer og fotspesialister for styrke og forbedre de neurologiske banene.

”For many years I have been telling my patients that we are hunters and gatherers. We should be walking across rocky outcrops on undulating surfaces in barefoot – or with a piece of leather strapped to our sole. Now, Vibram have made the perfect shoe. FiveFingers. Well Done!”
Brent Gordon, Kiropraktor/Osteopat

 

 

 

 

 

 

 

Vibram FiveFingers - Fisking

“Jeg kjøpte et par FiveFingers og har brukt dem et par måneder. De er de beste båtskoene jeg har eid noensinne, og er det nærmeste jeg har funnet til å gå barbeint, som i tillegg har en gummisåle som beskytter føttene mine fra fiskekroker og har et godt grep også på våte glatte dekk.

De individuelle lommene til hver tå føles snåle i begynnelsen, men den bevegeligheten er fantastisk og jeg bruker dem hele tiden”

Daniel Tillac (Redaktør Modern Fishing)

Kombinasjonen av et sikkert grep på våte underlag, samt økt balanse og stabilitet, har gjort at FiveFingers har blitt en viktig del av fiskeutstyret til en sportsfisker.

Uansett om du fisker fra svaberg, steiner, i elver med fluestang eller ved fjellvann, så gir Vibrams såle deg et helt nytt nivå med sikkerhet og ytelse.

 

Tips og råd
Til toppen