Denne nettsiden bruker cookies Jeg aksepterer
All Sports United

Kundeservice

Nordens største sportskjede

FAQ

- Ofte stilte spørsmål

Få svar på ditt spørsmål umiddelbart gjennom våre ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Les mer

Garantier

- 100 % fornøyd

Prisløfte, gratis retur, 100 % fornøydgaranti og 3 års gratis sykkelservice

Ekte prisløfte

Les mer

Retur & Bytte

- Gratis bytte og retur

Vi tilbyr 100 dagers åpent kjøp med problemfri og gratis retur

100 dager

Les mer

Registrer deg

- Nyheter og tilbud

Få tilbud og nyheter først. Eksklusive kupp kun for våre nyhetsbrevabonnenter

Kupp

Les mer

Guider /

Barbeintteknologi

 

Barbeintteknologi

 Hva er feil med skoene mine? 

Hver av føttene våre har 26 bein, 33 ledd og mer enn 100 muskler, sener og ligamenter. Disse bevegelige delene i føttene våre trenger å bli brukt for å holde seg sunne.

Eksperter tror skoene vi har på ikke bare omformer, men svekker føttene våre og beinmusklene, og etterlater dem late, underutviklet og mer åpen for skade. Legg dette til det faktum at vårt gåmiljø har forandret seg så mye i løpet av de siste 100 årene – vi har gjort alt fra veier til fortau flate – og resultatet er late, understimulerte føtter.

 

Problemer med å bruke tradisjonelle treningssko

Hæl/akillesstøtte: Tillater løperen å lande på helen uten fordelene fra nøyaktig tilbakemelding fra sensorene i foten, som fører til dårlig biomekanikk
Hevet hæl: Korter akillessenen og hamstrings. Oppmuntrer til å lande på helen, særlig i nedoverbakke, som kan føre til beinhinnebetennelse.
Dempingssystem: Bare de største musklene i foten og beinet blir brukt. Mindre muskler som blir brukt når foten tilpasser seg ujevnt terreng blir ikke brukt. Dette fører til større muskelutmattelse, reduserer venøs retur og øker sjansene for belastningsskader.
Lengdebuestøtte:En svakere, lengre achilles får lengdebuen til å flates ut.
Pronasjonskontroll: Adresserer symptomet, men ikke årsaken. Forandrer fot, kne, hofte og ryggspiralen under steget og kan øke risikoen for skader.
Overlegen komfort: Minsket sensorisk tilbakemelding, utkobling fra miljøet.

Hvorfor trene barfot? 
Enten man trener for styrke, utholdenhet eller fart, kommer alle våre bevegelser fra senteret vårt. Å trene barfot holder deg oppmerksom og fokusert på å skifte senter, øke gluteal- og kjerneaktivering, og bearbeiding av de mindre musklene i føttene og beina dine. God kroppsholdning, balanse, biomekanikk og vektfordeling blir alle unaturlig forandret med å bruke sko.

Bedre ytelse, færre skader!
”Atleter som trener barbeint har færre skader og løper raskere. Det er sunn fornuft!” Vin Lannana, en legendarisk friidrettstrener.
Vin bruker barfottreningsøkter på gress for å bygge fot/ankelstyrke, forbedre rekkevidde og øke bevissthet rundt fotposisjonering.
Michael Warburton, en australsk fysioterapeut, skrev at å løpe barfot minsker sjansen for ankelforstuelser og fotskader som sår Akilles.

Sko gjør en god jobb i å beskytte fra elementene, men over tid minsker de følelsen i de små sensorene i føttene dine som forteller dem hvordan de skal reagere på terrenget. Til slutt blir beina våre late og svake, noe som utløser en kjedereaksjon opp i hele beinet, som kan føre til beinhinnebetennelse, runner’s knee, og leddbåndsskader. Fulldempede løpeskohæler bidrar til problemet med å forkorte leggmusklene og akillessenen.

 

 9 grunner til å bruke Fivefingers

  • Forbedret løpeeffektivitet – forskning har vist at å løpe barfot resulterer i 4% økt effektivitet
  • Minsket blodtrykk – mens føttene dine treffer bakken i en litt annen vinkel i hvert steg, blir flere muskelgrupper aktivert, noe som resulterer i større blodstrøm tilbake gjennom venesystemet.
  • Minskede ankelforstuinger – bedre oppmerksomhet rundt fotposisjonering fra direkte kontakt med bakken og redusert vekt og vridning rundt ankelen kan minske risikoen for å forstue ankelen.
  • Minsket risiko for beinhinnebetennelse – korsbåndsbetennelse og PERI-PATELLA smerte blir ofte forårsaket av endret biomekanisk belastning av leddene. Barfotløpere lander midt på foten, noe som øker arbeidet fra fotens myke vevsstøtte, som øker fotstyrke og reduserer muligens skaderisiko.
  • Reduserer ryggsmerter – gjennom å fjerne hælhevingen får vi hoftene tilbake til deres naturlige innrettning, noe som tar bort belastningen fra leddfestene i nedre del av ryggen.
  • Forbedrer propriosepsjonen – føttene våre er i stand til å føle og sende data tilbake til hjernen vår, noe som gjør oss i bedre stand til å takle utfordrende terreng.
  • Sterkere fotmuskler – hvis du ikke bruker det, mister du det. Å bruke Fivefingers involverer og styrker fotmusklene våre.
  • Eliminerer risikoen for utvekster – konvensjonelle sko presser tærne våre sammen. Fivefingers sprer dem forsiktig og oppmuntrer stortåen til å arbeide.

 

All informasjon er hentet fra www.Barefootrunning.no

Tips
Til toppen